Värini

Myöhästyneet ystävänpäiväterveiset rakkaat ystäväni, tekin, joita en tunne muuten, kuin tämän blogin tai facebookin kautta. Olette tosi tärkeitä minulle!
 
 

Sain Villa Bohemian  Hannalta haasteen väreistä. Kiitos! Tässä blogeja kiertäneessä haasteessa on kerrottu kodin väreistä. Hanna pyysi kertomaan myös maalausteni väreistä. Teen tämän haasteen haasteen vähän soveltaen ja oikoen.

Olemme ostaneet tämän kodin ennen kaikkea sen hyvän sijainnin ja ihanan ympäristön vuoksi. Emme niinkään, että talo olisi ollut erityisen mahtava, mutta se on ihan hyvä ja juuri sopiva meille. Toisinaan viime aikoina olen leikitellyt ajatuksella, että millainenhan koti meillä olisi, jos nyt saisimme rakennuttaa uuden kodin. Jos en miettisi rahaa ja rakennuslupajuttuja, niin meillä olisi sellainen koti, kun alla olevan hyllyn kapeat korkeat kivitalot tai sitten sellainen iso romanttinen pitsihuvila. En silti ainakaan tässä elämänvaiheessa edes haaveile uudesta kodista.

En harrasta sisustamista, mutta sisustanhan minäkin; vaihtelen verhoja ja mattoja ja siirtelen huonekaluja. En seuraa sisustuksessa muotia. Meiltä löytyy niitä kalusteita ja esineitä, joista pidän tai joku muu perheenjäsen pitää tai niitä, jotka ovat kulkeutuneet meille. Useimmat kulkeneet matkassamme vuosikaudet.

Sisustustyylissäni on vähän samaa, kuin maalaamisessa, että omalla, omituisella tyylilläni. Maalaamisessa pidän ehdottoman tärkeänä, että teen omia juttuja ja keksin itse. En halua kopioida. Saatan toki saada maalaukseen tunnelman jostain kauniista valokuvasta ja piirtäessä tarvitsen usein mallia, mutta teoksesta pitää tulla omaleimainen.

Ensimmäinen värini on tietysti keltainen. Jos joku ei tiedä, niin keinuni on sen värinen:). Keinu on tärkein huonekaluni ja keltainen värinä innostava. Keltainen hehkuu aurinkoa ja energiaa. Keltaista ei tarvitse olla, kuin hippusen verran, niin se antaa raikkaan ilmeen. Jos keltaista on liikaa, se on mielestäni hyökkäävä väri.

 
Tämä hyllykkö on saman värinen, kuin keinutuoli. Useista tauluistani löytyy keltaista...
(Toripolliisi on yksi lempiesineistäni)
 
 
 
 
 Tällä viikolla maalasin olohuoneen kattoa valkoiseksi tyttöni kanssa. Viime kesänä maalasin portaat myös valkoisella. Ovat molemmat olleet puunvärisiä. Valkoinen tuo valoa. Valkoinen on rauhoittava väri. Valkoinen on jotenkin niin suomalainen väri. Valkeat kesäyöt, valkea lumi ja alkukesän valkeat kukat... Toisaalta se on vähän kalsea väri, ellei sen rinnalla ole muita värejä. Valkoista käytän paljon tauluissani. Olen kuullut, että valkoisesta tunnistaa maalaustyylini.
 
 
 
 
 
 
 
 
  
 
Sininen on väri, jota rakastan. Se on ollut jo lapsena lempivärini. Käytän sitä myös vaatteissani paljon. Sähkönsinisestä en pidä,  mutta esimerkiksi ukkosen sininen on mahtava. Tauluissani tykkään käyttää sinistä. Sininen on tyyni väri. Se on meren ja taivaan väri. Myös lempikukkani ovat sinisiä: kevätkaihonkukka, lemmikki ja kissankello. Turkoosin sininen on myös kaunis ja yksi lempiväreistäni. Turkoosi on mielestäni rento väri. Se on loman väri.
  

 
 
 
 
Vanha vaaleanpunainen eli roosa on ihana väri ja tämä fuksia myös. Käytän niitä jonkin verran vaatteissani ja minulla on useammat vaaleanpunaiset kengätkin. Jonkin verran niitä värejä on myös kodin sisustuksessa. Ainakin maalauksissa. Roosa vaatii rinnalleen vähän rujompia värejä, kuten esim. vaalean maitokahvin väriä, harmaata tai mustaa. Roosa on värinä lempeä ja romanttinen. Se on maalaukissa erittäin hyvä kumppani harmaan sävyisille maalauksille.
 
 
 
 
 
 
 
 
 

 
 
Viides väri voisi olla musta, mutta ehkä valitsen kuitenkin harmaan. Se ei ole yksinään oikein mikään väri, mutta se on mahtava pohja muille väreille. Harmaassa hehkuvat muut värit aivan erityisesti. Esimerkiksi ripaus oranssia, vaaleanpunaista, kirkasta pinkkiä tai vaikka turkoosia ovat harmaalla pohjalla upeita värejä. Harmaa on rauhoittava väri. Käytän paljon harmaata maalauksissani. Se on sellainen skandinaavisen kodin väri.  Harmaa ei värinä ärsytä. Se on vähän lempeämpi, kuin valkoinen tai musta. Suurina määrinä harmaa antaa tunkkaisen vaikutelman. Se vaatii kavereita:)


 
Harmaata meiltä löytyy kotoa joistakin seinistä ja takasta, jossa on tuli joka päivä. Siis oranssia vasten harmaata.

 
 
 
 
 
 
 

4 kommenttia

  1. Olipa ihana postaus, kiva lukea mitä ajattelet lempiväreistäsi!
    Samoin sinulle, myöhästyneet mutta lämpimät ystävänpäiväterveiset! :)

    VastaaPoista
  2. Ihania värejä, ihania mielikuvia väreistä. Useimmat sattuivat olemaa minunkin lemppareita. :)

    VastaaPoista

Kiitos kommentistasi!