Taidetta akustiikkalevyille

 
Tänä aamuna, kun olin vielä nukkumassa, tuli poikani herättämään, " Äiti, joku mies tuli tuoman sulle pakettia!" Pomppasin ylös, silmät muurissa ja hiukset kohti kaakkoa. Nolotti, mutta olin lähetyksestä iloinen. Olin jo ehtinyt odottaa sitä, vaikkei tilauksestani montaa päivää ole.
 
Minulla on ollut ilo tutustua uuteen tuotteeseen nimeltään: Konto (tuosta Konton sivuille). Tämä yhteistyö on innostavaa! Turvepohjainen akustiikkalevy on Suomalainen luonnontuote. Siihen maalaaminen on hauskaa, mutta haastavaa. Huomattavasti haastavampaa, kuin normaalille taulupohjalle, sillä virheitä ei voi oikein korjata. Turvepohjalle maalaaminen on vähän, kuin akvarellipaperille maalaamista. Pitää suunnitella paremmin ja onnistua kerralla. Pintaa pitää jäädä reilusti näkyviin, ettei akustisuus kärsi. Olen maalannut 60x60cm kokoisia levyjä ja 60x120cm kokoisia levyjä. Tämä jälkimmäinen on tosi mukava koko. Juuri sopiva esim. sohvan päälle. Myös muita kokoja on Kontolta saatavilla tilauksesta.
 
 
Kaikuuko kotonanne?
 
Minulta saa nyt taidetta Konton akustiikkalevyihin. Seinäjoen Art & Design viikolla tuon näitä lauantaina Design myyjäisiin Rytmikorjaamolle, Tervetuloa tutustumaan!

Juttu maalaamastani akustiikkalevytaulusta Villa Kivitalon tarinat blogissa
 
 
 
Akustiikkalevy toimii hyvin myös taulupohjana.
 

                                       Konton akustiikkalevyt tehdään turpeesta. Pinta on ihanan rouheaa


                            Levy on just sopivan paksuista tauluksi


Tervetuloa myös moikkaamaan sunnuntaina Seinäjoen käsityömessuille. Olen Lumilasten osastolla sunnuntai aamupäivän. Lumilapset myy taulujani lastenhuoneisiin. Esittelyjuttu Lumilasten sivuilla9 kommenttia

 1. Vau, mahtavaa! Tiiätkö olin itse ajatellut niin, että olisin laittanut kiilakehystaulun taakse itse akustiikkalevyä, meillä kun taulusi tulee olemaan korkeassa tilassa jossa voi tosiaan olla kaikuongelmaa. Ja pelkät akustiikkalevyt ei oikein hivele silmää. Mutta tämä voisi olla aika varteenotettava vaihtoehto!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Tämä voisi olla hyvä vaihtoehto. Koivutauluille tämä voisi toimia. Kaikenlaisiin tauluihin tämä pohja ei sovi. Tyylini kun on maalata kerroksittain.

   Poista
 2. Mua kiinnostaisi tuo kovasti! Meillä kaikuu ja olemme pitkään ajatelleet jonkinlaisen akustiikkalevyn hankkimista tai itse tuunaamista. TAidettakaan ei vielä seinällä ole. Ehkä nämä kaksi asiaa voisi siis yhdistää! Teetkö siis tilauksesta tällaisia? Tuleeko Konton sivuille joitain myyntiin? Veilä en ainakaan löytänyt. Missä hinnat suunnilleen pyörii tilaustöissä?

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Laita sähköpostia keltainenkeinutuoli@anvianet.fi tai soita 0445520168, niin aletaan suunnittelemaan taulua teidän kotiin. Hinnat koosta ja työn vaikeudesta ym. riippuen 150-500e. Ja tosi isot, joihin pitää tilata/teettää erikseen pohjat, niin kalliimpia, kuin tuo haitari. Laitan valmiista akustiikkalevylle maalatuista tauluista kuvia blogiin, tässä kun joudan

   Poista
 3. nyt iski ytimeen :) .. siis tarpeeseen. akustiikkalevylle maalattujen taulujenkuvia ootellessa.. kontolevyn pohjavärinä onko valkoista? palaamisiin arkena -Sanna

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Hei Sanna, nyt sain lisättyä muutaman uuden kuvan akustiikkalevytauluista. Kuvat uudessa postauksessani ja yläsivulla: taidetta akustiikka levylle- otsikon alla

   Poista
 4. Hihhhh,hihhhh...olipa sitten peikko-poikasten äitee ovella pakettia vastassa,iha sopivan näköösenä :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Niin no, joo. Taiteilijathan ruukaavat maalata omia kuvia:)

   Poista
 5. Hei! Osaatko sanoa, että haittaako akustiikkaa jos nuo levyt gessoais ja maalais sitten öljyväreillä tai akryyleillä päälle? Oon tässä koettanut selvitellä tätä seikkaa, kun ystävällä on tuommoiset levyt joihin pyysi mua taiteilemaan. Etten vaan menis tuhoamaan, niin mietin että millä tapaa kannattais taide toteuttaa.

  VastaaPoista

Kiitos kommentistasi!