Vauvakuumetta

Minun pieni tyttöni täyttää pian 5 vuotta. Hän on kuopus, vaikkei haluaisi. Häntä ei ole saanut sanoa vauvaksi sen jälkeen, kun oppi puhumaan. Hän on tahtonut tulla isosiskoksi niin kauan kuin muistan. Hän on kadehtinut kaikkia kavereitaan joiden kotona on vauva. Aika monella on. Hän on ollut jopa valmis vaihtamaan äitiä johonkin sellaiseen, jolla on vauva. Hän on halunnut omia edes vähän meidän kaunista kummivauvaa, joka asuu melkein naapurissa. Hän on halunnut omia edes vähän söpöä serkkuvauvaa, joka asuu Kiimingissä. Harmiksensa heidän vanhempansa eivät ole raaskineet antaa vauvaa meille kokonaan. Hän on pukenut Aate-nukkea (Aiempi postaus nukesta) ja halunnut hämätä isosisarusten kavereita ja heidän vanhempiaan, että Aate olisi oikea vauva. Hän on halunnut, että otamme nuken mukaan kauppaan ja kylään ja toivonut, että minäkin uskottelisin sen olevan oikea vauva. Hän on itkenyt vauvattomuutta. Minä olen itkenyt mukana, sillä hänen surunsa on koskettanut minuakin.Minä olen onnellinen jokaisesta lapsesta, jotka olemme saneet. Olemme ottaneet ne kaikki vastaan lahjana. En ole potenut läheskään niin suurta vauvakuumetta, kuin kuopuksemme ja muutkin lapsemme isoista pienimpiin, mutta jonkinlainen kaiho on ollut minullakin. Ehkä se tietoisuus siitä, että ikä alkaa olla sitä luokkaa, ettei vauvoja enää niin helposti tule, on synnyttänyt kaipuun  saada vielä oma vastasyntynyt syliin. Meidän kaikki yhdeksän, ovat tulleet niin peräkkäin, että aloin jo ajatella, että tässä ne olivat. Olen tosin nähnyt unia, joissa odotan tai synnytän tai meillä on pieni vauva.


Nyt  näyttää, että kiltti Taivaan Isä antaakin meille vielä vauvan. Olen onnellinen. Olemme onnellisia. Kaikki lapsemme olivat tosi ilahtuneita uutisesta. Voi, miten paljon rakkautta ja syliä hän tulisikaan saamaan. Vanhimmat lapset huolehtivat, että syön terveellisesti ja otan rautaa ja foolihappoa. Nuoremmat käyvät halaamassa monta kertaa päivässä mahaani, joka oikeasti on lähinnä läskiä, sillä vauva itsessään on vielä ihan pieni. He juttelevat hänelle lempeästi. He kyselevät joka päivä, minkä kokoinen se nyt on. Netistä katsomme videoita sikiön kehityksestä. Mieheni kertoi asiasta heti jo vaikka kenelle ja minua on nolotti se, että jos tämä menee kesken, niin joudumme selittämään joka suuntaan, etteipä sittenkään tule.

Minun onneeni sekoittuu huoli. Mietin, miten tämä raskaus menee ja jos emme saisikaan vauvaa, niin miten lapset siitä pettymyksestä selviäisivät. Miten minä? Mietin myös, miten itse voin. Selviänkö synnytyksestä taas? Mietin, että saammekohan vieläkin terveen lapsen. Lapsemme miettivät samaa. Kun yksi mietti, että hän saattaa kuolla tai olla kehitysvammainen. Toiset sanoivat, että Downit on ihania! Olen samaa mieltä, mutta jäin miettimään, että tietävätkö nämä keskustelut jotain, mihin meidän tulee valmistautua. Minä toivon, että kaikki menisi mahdollisimman hyvin. Olen varma, että me kaikki rakastamme häntä. Me rakastamme häntä jo nyt.


Tänään ainakin ultrassa näytti kaikki olevan hyvin.
34 kommenttia

 1. Onnea vielä tätäkin kautta! ♥ Ihanaa että ultra näytti asioiden olevan niinkuin pitää, nyt vain onnellista odotusta. Toivottavasti saat nauttia odotuksesta ilman pahoja vaivoja :-)

  VastaaPoista
 2. Lämpimät onnittelut! Turvallista odotusta! <3

  T. Suvi
  tuulenlaulu.blogspot.fi

  VastaaPoista
 3. Hirmuisesti onnea ja kaikkea hyvää sinulle! <3

  VastaaPoista
 4. Lämpimät onnittelut!

  https://lifeofellie12.blogspot.ca/

  VastaaPoista
 5. Paljon Onnea ja siunausta tulevalle! <3

  VastaaPoista
 6. Ihan hurjasti onnea ja voimia odotukseen <3. Niin tuttuja tunteita oot käyny läpi,ihanan lahjan ootte saamassa :)

  VastaaPoista
 7. Sydämelliset onnittelut ja Taivaan Isän siunausta! Miten tuttuja ovatkaan nuo mietteet :)

  VastaaPoista
 8. Oi, ihana elämän uutinen. 💗 onnellista odotusta Sinulle!

  VastaaPoista
 9. Paljon onnea Virpi ja koko muu perhe! Ihana uutinen! Iltatähden keralla tulevat usein kuulemma ne ensisynnyttäjän aatokset uusintana. Hyviä päiviä Sinulle.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos Sirkku! On vähän ensisynnyttäjän olo, vaikka enhän voi tietää onko tämä iltatähti vai tuleeko vielä muitakin tämän jälkeen:)

   Poista
 10. Paljon onnea ja taivaan isän siunausta! Samanlaisia ajatuksia oli minullakin raskauden aikana kun 10 vuoden jälkeen saimme kauan odotetun pienokaisen perheeseemme. Kuinka tärkeä ja rakastettu, runsaasti hoidettu silmäterä hän on meille kaikille. Ilo huomata ja seurata kuinka tärkeä vauva on sisaruksille nyt ja oli myös raskaudenkin aikana. Paljon voimia ja iloa raskauden aikaan!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos viestistäsi! Voin vain kuvitella, millainen ilo, kun 10 vuoden odottamisen jälkeen saitte hänet. Minusta tuntuu, ettei tämä ole vain minun tai minun ja puolisoni raskaus, vaan tämä on koko perheen raskaus.

   Poista
  2. Juuri noin kuin sanoit, " koko perheen raskaus", se oli meilläkin. Oli ihanaa aikaa kun sitä odotti koko perhe yhdessä! ♡ Nyt pienokaista hoidetaan koko perheellä ♡ tämä on parasta "rikkautta"! ♡

   Poista
 11. Oi,onnea ihan hurjasti. Ihana uutinen.
  Niin samoin ajatuksin olin itse vuosi sitten. Nyt vieressä tuhisee pikku Niilo 3kk. Meille annettiin downlapsi. Ihana,rakas vauva. Koko perhe ollaan aivan haltioissaan hänestä. Just näin on hyvä��

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos Miikku, Olen ihaillut vauvaanne instagramista ja näyttänyt hänen kuvia myös meidän lapsille. Mietin, kun näitä downkeskusteluja kotona käytiin, että jos tällä vauvalla olisi se, niin soittaisin sulle, vaikken sua tunnekkaan:). Niilo on varmasti ylisöpö ja rakastettu vauva.

   Poista
 12. Ihana uutinen 😍 Lämpöiset onnittelut sinulle ❤

  VastaaPoista
 13. Onnea ja kaikkea hyvää odotukseen! Voin kyllä uskoa, miten paljon tämä vauva tulee saamaan hoivaa, rakkautta ja ihailua osakseen. <3

  VastaaPoista
 14. Uutisesi sai onnen kyyneleet silmiini. Ihanaa olla odotettu vauva!
  Voi, mikä kuva jo pienestä.Aivan huikea.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos ihanasta kommentistasi! eikö olekin söpö jo nyt.

   Poista
 15. Miten ihana uutinen! 💛 Sydänlämpöiset onnittelut ja kovasti voimia raskausaikaan. Niin suloinen tuo kuva pienestä. 😍 Toivotaan, että kaikki menee hyvin. 😚

  VastaaPoista

Kiitos kommentistasi!