Mies yllätti vaimonsa
Olin taulujeni kanssa yleisötapahtumassa. Siinä tauolla lukaisin sähköpostini. Oli tullut viestiä mieheltä, joka kirjoitti mm. näin:

"Kerron nyt mitä kuulin vaimolta tässä keväällä. Ihan olimme tuossa arkisissa askareissa ja vaimo siinä yhtäkkiä sanoi " haluan sitten maalauttaa Mäkisen Virpillä 50v. lahjaksi taulun, jonka aihe on, Oi katsohan lintua oksalla puun " . Tietenkin tallensin sen muistiin, mutta samalla ajattelin, jaksanko odottaa vielä n. 9,5v.
Vaimoni seuraa sinun blogeja ja näyttää aina minulle niitä. Hän kävi nyt vasta Hki:ssä ja ilmeisesti siellä päin oli jokin näyttely, siitä hän ainakin puhui. Onhan ne sinun maalaamat taulut jotenkin sellaisia, joita ei monesti näe, ne ovat kyllä vaikuttavia. Päätin tilata taulun heti, mietin samalla, miten saan tilattua, niin etttä se tulisi lahjana ja yllätyksenä, vaikka Äitienpäiväksi."


...Yksi asia on merkittävä, hänellä on suuri sydän.  Hän on kaunis ja aivan ihana ihminen, tärkein ihminen minulle."  


"...ajattelin sitten kokeilla, pystynkö vaimolta salaa tilaamaan tämän."

Luettuani tuon viestin, minulle tuli kyyneleet silmiin. Vähän nieleskellen jatkoin taulujeni esittelyä. Niin kauniisti hän kirjoitti vaimostaan ja halusi yllättää hänet. Tietysti minä lupasin maalata sen taulun ja tietysti äitienpäiväksi, vaikka meinasi kiire tulla.

Pyysin muutamia kuvia heidän kodistaan, jotta näkisin kodin tyyliä ja sen perusteella maalata tyyliin sopivan. Heillä oli erittäin kauniisti, romanttisestikin sisustettu koti, joten linnun laulupuihin tietysti laitoin muutamia kiehkuroita. Mietin tuota laulua, josta he halusivat taulun teettää. Minun mielessäni sen laulun lintu on musta, ehkä mustarastas. Kun laitoin kuvaa kommentoitavaksi, tämä mies sanoi, että hänellä tulee taulun linnusta mustarastas mieleen. He ovat sitä vaimon kanssa kuunnelleet nyt muutamina iltoina.

Kun mietimme, lähetänkö taulun vai tuonko johonkin lähemmäs, niin tämä mies toivoi, että jos toisin taulun itse, niin olisi kunnon yllätys. Niinpä ajelin heidän kotiovelleen ja myönnän, että jännitin ihan sikana. Pelkäsin, että jos se vaimo on yöpaidassaan jo on ihan nolona, kun vieras hönkäisee sisälle. Eniten pelkäsin sitä, ettei hän pidäkään taulusta. Taulu lahjaksi on aika iso riski. Olin valmistautunut ottamaan taulun takaisin (vaikka mua ois niin säälittänyt se mies, jos vaimo ei olisi pitänyt lahjastaan) tai muuttamaan häiritseviä kohtia tmv.

Yllätys onnistui:) Näin vaimon ilmeestä, että hän aidosti piti taulusta heti, vaikka oli hämmentynyt vierailustamme. Olin helpottunut.


Sain parin päivän päästä viestin:


" Pikkuhiljaa alan toipua lauantain yllätysvierailusta. ☺ Yllätys oli kyllä täydellinen, en olisi koskaan osannut kuvitella, että kesken arjen leipomusten tulen sillä tavalla yllätetyksi.
Kun huomasin, että tulet autosta taulun kanssa, oli ensimmäinen ajatukseni: "Apua, ei voi olla totta ja minä täällä arkirytkyissä, leivontamyssy päässä..." Siinä leivontamyssyä päästä kiskoessani sanoin miehelleni: "Et oikeasti oo teettänyt SITÄ taulua!" ja samalla kyllä tiesin, että juuri niin hän on tehnyt. Sillä sellainen hän juuri on, rakas mieheni.

Syy siihen, miksi olen halunnut taulun aiheesta "Oi katsohan lintua oksalla puun", on se, että niin usein arjen huolien ja väsymyksen keskellä unohtuu, että elämänsä voisi elää kuin lintu. 
Kuin lintu, joka ei huomisen huolista huokaa, vaan laulaen Luojaansa kiittää 
-ja silti ei puutetta kärsi. 
Olen kokenut, että tarvitsisin taulun muistuttamaan itseäni tuosta laulusta, joka on lempilauluni. 
Ja nyt minä sellaisen taulun sain! Taulun, jonka nähdessäni alkaa laulu soimaan mielessäni 
ja muistan, miten paljosta saan olla kiitollinen elämässäni.
Muistan, miten turhista asioista mieleni joskus kantaakaan huolta ja murhetta. 
Mitä enemmän taulua katson, sitä ihanammalta ja omemmalta se tuntuu. 
Kun katson taulua, mieleni valtaa todella levollinen ja onnellinen olo. 
Sen täytyy siis olla niin täydellinen, kuin mahdollista on. 

Lämpimät kiitokset ja halaukset Sinulle, että olet noin ihanan taulun maalannut! ❤"


Tämä yllätyksen valmistelu sai minut onnelliseksi ja sen miehen onnelliseksi ja yllätyksen paljastettua siitä onnelliseksi tuli se vaimo. Tällaista pitäisi olla paljon enemmän, siis vaivan näköä toisen eteen. Se voi olla jotain ihan pientäkin, mutta varmaa on, että se lisää onnellisuutta.

Siispä haastan sinut tekemään jonkun yllätyksen tai näkemään jollain tapaa vaivaa läheisesi eteen. Se voi olla jotain ihan pientäkin.

Ihanista kevätpäivistä nauttien ja ulkona maalaillen Virpi

ps.
Heimoart kuvasi videon taulun tuomisesta. Käykäähän katsomassa. 


8 kommenttia

 1. Vaikken pariskuntaa tunnekkaan, minullakin tuli kyyneleet silmiin. Pyytteetön rakkaus on yksi arjen voimavaroista, jota tulisi jakaa enemmän ympärille. <3 paljon ihania päiviä tälle pariskunnalle!
  Haaste otettu vastaan ;)

  VastaaPoista
 2. Täällä kans nyyhkitään, koskettava tarina!

  VastaaPoista
 3. Kertakaikkisen hienoa! Taulun paikka täydellinen juuri tuossa pianon yläpuolella. Ehkäpä joku soittaa ja laulaa: Oi, katsohan lintua oksalla puun...

  VastaaPoista
 4. Miten ihanasti on mies vaimonsa halunnut yllättää, täydellistä rakkautta. <3 Ihanasti olet osannut toiveet maalata taululle, todella loistavaa. Kyyneleet tuli silmiin itsellänikin, kun tämän postauksen luin.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Eikö ole huippua tällainen! Ja kiitos. Tähän tauluun tuli kyllä tunnetta mukaan :)

   Poista

Kiitos kommentistasi!