Kanteletarta

Siitä alkaa olla jo vuosi aikaa, kun istuimme yhdessä Marika Koskimäki -Ketelän kanssa miettimään, miten me kunnioitettaisiin taiteellamme 100 vuotiasta Suomea. Tuli huippu idea! Tulkitsemme taiteellamme Kanteletarta modernisti.


Tuomme näin esiin vanhaa ja perinteistä Suomalaista tekstiä, joka kuitenkin sopii nykyaikaiseen moderniin tilaan. Tekstinä Kanteletar oli houkutteleva valinta, koska Kantelettaren tekstit ovat puhuttelevia, niin sieltä löytyy tekstiä niin moneen elämäntilanteeseen. Ovat ne omalla tavallaan humoristisiakin.

Tämä on meidän yhteisteos. Maalaus minulta ja teksti Marikalta.Näyttelystä mielenkiintoisen tekee se, että me molemmat käytämme samoja materiaaleja, mutta eri menetelmin. Minä maalaan siveltimin ja palettiveitsin. Marika taiteilee tunnelmia kirjaimin ja viivoin.


Tämä Marikan teos on mielestäni erittäin kaunis!

Tämä maalaus on runosta "Laulan lasta nukkumahan"
Näyttelyssä on mukana meiltä molemmilta omia teoksia sekä muutama yhteisteos, jotka on toteutettu vaihtamalla teoksia keskeneräisinä. Tässä olemme haastaneet itsemme uskaltamaan taiteen tekemistä ihan uudella tavalla. On ollut huikea kokemus sotkea toisen aloittama teos!

Näyttely kiertää muutamissa eri paikoissa tämän vuoden aikana mm. Raahessa Taiteiden yössä on näyttelyn avajaiset Kahvila Hipussa. Ihan ensin se nähdään Seinäjoen sairaalan Y-talon kahvion näyttelytilassa. Pystytimme näyttelyn sinne tänään.

Tästä Marikan facesivulle

p.s Jos tiedät näyttelypaikkaa eri puolella Suomea, johon nämä taulut sopisivat, niin vinkkaa meille <3 kiitos!


Elokuus

Ei kommentteja

Kiitos kommentistasi!