Toipumaan päin

Onneksi on maaliskuu. Valoisia päiviä on tulossa. Näissä viime päivissä ei ole ollut aurinkoa. En ole ainakaan huomannut. Olen ollut sairaana, sairaalassakin. Kortti-ja taululähetykset ovat siksi viivästyneet, mutta lähteneet tänään matkaan.

Kolme taulua lähti tänään uusiin koteihin.
Tämä on yksi niistä.

 Tämä on tilaustaulu, jonka suunnittelin tilaajien kanssa sähköpostitse. He kertoivat, millaisen taulun haluavat ja lähettivät kuvia kodistaan ja maisemasta, josta halusivat viitteitä tähän tauluun. Lähetin välillä kuvia taulusta ja he kommentoivat ja ehdottivat jotain lisää jne. Kuvan perusteella he olivat tauluun tyytyväisiä. Jään jännittämään, mitä tykkäävät taulusta livenä. Taulun tilaajat toivoivat taulun pintaan reilusti rosoa. Taulun koko on 90x120cm. Taulu sai nimekseen "Aurinkoinen rantakallio". Tätä maalatessani muistelin myös meidän rantakalliota ihan toisella puolella Suomea, kuin tämä kallio on. Yhtä kaikki, sama lämpö on kalliossa, jota aurinko on päivän lämmittänyt. Siinä kun istuu ja katselee vettä, ei voi muuta, kuin rauhoittua ja tuntea kiitosta.


Tuntuu, että Itämäen talon Taidekahvila tulee juuri oikeaan aikaan. Nyt tarvitsen lauluja keväästä...

Niitä tiistaina esittävät yksinlauluna Matias Setälä ja Anna Harju. Anna-Kaisa Lahtinen säestää heitä pianolla. Runoja lausuu Mari Lahtinen-Kyrönlahti. Runot ovat kirjoittanut siskoni Taina Kosola ja minä olen niistä runoista maalannut tauluja. (tunnustettakoon, että osa maalauksista on vielä keskeneräisiä, mutta aion saada valmiiksi.) Itämäen talon Kaisa on luvannut tarjota erilaisia herkkuja sekä kahvia ja teetä. Luulen, että illasta tulee kaunis ja lämminhenkinen.
Sydämellisesti Tervetuloa!

ps. Tänään oli pikkuveljeni laittanut faceen kuvan, jossa hän maalaa ja tekstin, että lattialla, kuten aina. Niin tuttua! Minäkinhän konttaan työkseni lattialla.

4 kommenttia

 1. Oi sentään, paranemisia sinulle! Nyt on paljon tauteja liikkeellä, meilläkin on vietetty jo kolme viikkoa influenssan kourissa, kun tauti kiertää koko perhettä... Uuvuttavaa, mutta toisaalta taitaa olla ihan joka keväinen perinne melkein.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos Lyde,
   Kuulostaa rankalta teilläkin. Kolme viikkoa, Huh! Voimia sinulle ja ihania kevääseen päin kääntyviä päiviä!

   Poista
 2. Hei! Mukava kun keltainen keinutuoli keinahtaa, ja valo rientää voimaksi!
  Mukavaa taideiltaa teille tiistaiksi, tuo ohjelma näyttää herkulliselta!
  Olis mukava "kuulla" mitä siellä laulettiin, millaisia runoja lausuttiin, millaista taidetta katsottiin - innostuisitko esittelemään meille koosteen?
  Löytyykö noita runoja jostakin teoksesta?
  Kevätvalon säteilyä! terveisin s

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Oikkuilee tämä, kun ei näytä vastaustani. Olispa mahtava saada sinutkin tuohon iltaan. Tänään sain kuulla harjoituksia ja oli tosi ihanaa kuultavaa. Otan ilman muuta kuvia ja kirjoitan illasta tänne.

   Poista

Kiitos kommentistasi!