Munia ja muita maalauksia

Olemme laittaneet pikkuhiljaa pääsiäistä kotiin.
Tämän pääsiäisen munat maalasimme näin. Leikkasimme muovikelmusta palasia. Yhden palasen päälle ruutasin syvän sinistä akryylimaalia, yhden päälle keltaista ja yhden päälle kultaista maalia. Pyörittelimme munia maalien kelmun sisässä niin, että jokainen muna sai lopuksi kultaisen käsittelyn. Helposti syntyivät ja pienet osasivat tehdä tätä siinä missä isotkin. 


 
 
 
 
Pääsiäisen ajaksi otemme esille vanhan, paksusta huovasta ommellun kukon, joka munii aina silloin tällöin yllätyksiä. Mitä lähemmäs pääsiäistä mennään, sitä tiheämpään kukko munii. Käymme joka vuosi keskustelun samasta aiheesta, että miten kukko voi munia. Pääsiäiskukko voi. 


 
Tänään kävimme Seinäjoen Pytinkimessuilla. Olemme haaveilemassa pihaan saunaa/saunatupaa, joten kävimme jututtamassa hirsitalojen ja -mökkien myyjiä. Pihasauna on pitkäaikainen haaveemme. En ole varma toteutuuko se vielä ensikesänäkään. Jos vaikka joulusaunaan pääsisi, niin oispa huippu. Aika näyttää.
 
Olen maalaamassa kolmea akustiikkataulua. Kaksi isoa taulua saa abstraktisen, raikkaan maalauksen ja yksi teos, joka koostuu kahdesta osasta, saa männynrunkoja. Nämä teokset ovat niin isoja, että joudun maalaamaan ne olohuoneen lattialla. Sain useamman tuskaisen kommentin, kun porukka loikki niiden yli. Nostin ne sivuun ja päätin jatkaa, kunnes lapset ovat nukkumassa.
 
 
 
Tässä mäntytaulu vaiheessaan. Parempia kuvia myöhemmin, kun ovat valmiimpia.
 
 
Aloittelin myös tällaista tosi isoa taulua 120x150cm. Tämä ei siis ole akustiikkataulu, vaan ihan perinteinen Airan taiteessa teetetty maalauspohja. Mieheni ihmeteli, että mistä tällainen värimaailma. En osaa sanoa. Nyt on tehnyt mieli maalata sinistä, violettia ja vähän oranssiakin. Joku mua viisaampi voisi tulkita, miksi.
 
 
 
 
Kylmä viima on puhaltanut luihin asti. Eilen illalla sateli vähän räntääkin, joten aurinkoista kevättä toivottaen/toivoen Virpi

5 kommenttia

 1. Kaunis värimaailma alimman kuvan taulussa! :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos! Se taulu alkaa olla pian valmis, niin vois julkaista ihan koko taulusta kuvan.

   Poista
 2. Kaunis värimaailma alimman kuvan taulussa! :)

  VastaaPoista
 3. Upeita pääsiäismunia, kiitos ohjeesta. :) Rentouttavaa pääsiäisen aikaa teidän perheelle!

  VastaaPoista

Kiitos kommentistasi!