Tauluja Kaunialaiskotiin

Kerronpa tässä yhden taideprojektini vaiheet.


 
 
 Loppukesästä sain puhelun. Eräs pariskunta oli käynyt asuntomessuilla ja ihastuneet tauluihini. Asuntomessukoti oli Kontiotuotteen hirsitalo, jonka oli sisustuksen oli suunnitellut Kirsi Valanti. Sama suunnittelija oli suunnitellut heidänkin juuri ostamansa kodin sisustuksen. Tämä perhe halusi useamman taulun, sekä kotiinsa, että kesäkodilleen. He lähettivät kuvia sekä kodistaan, että kesäkodistaan, mutta koska kyseessä oli näin iso tilaus, lähdin käymään heidän luonaan Kauniaisissa. Samalla reissulla vein tauluja muillekin pääkaupunkiseudun taulujen tilaajille.

Koti on 70-luvun funkkistyylinen koti, jossa tiloja kolmessa kerroksessa. Ihan ylimmässä kerroksessa on valoisa olohuone, jonka yhtä seinää hallitsee iso valkea neliön mallinen upea takka. Olohuone on sisustettu Kirsi Valantin huonekaluilla, joten se on tunnelmaltaan ihanan harmoninen ja pehmeä, ehkä hiukan ylellinen. Minulla oli käynnilläni mukana useita tauluja, joita sommittelimme seinälle etsien sopivaa värisävyä ja taulun mallia. Perhe toivoi olohuoneeseen kahta taulua. Toinen sohvan päälle 100x150cm kokoinen paksuilla kiilapuilla oleva. Toinen vähän pienempi oven toiselle puolelle. Perheen isän harrastuksena on ollut purjehdus, joten he halusivat tauluunsa purjehdusteemaa ja merellistä tunnelmaa.
 


 
Tunnelma ison olohuoneen tauluun otettiin tästä taulusta, mutta teetetystä taulusta he halusivat isomman ja vaakasuoran mallisen sekä vähän tummempia sävyjä, jotta se kävisi paremmin kalusteisiin ja mattoon.

Lähetin välillä kuvia heille taulusta ja he pyysivät lisäämään hieman sinapinkeltaista sävyä ja toivoivat mereen lisää voimaa. Lisäsin. Tästä taulusta he pitivät kovasti ja minunkin mielestäni se sopii tähän tilaan todella hyvin.

 
 

Taulun nimi: Voimaa! Taulun sävyt otettiin sohvasta, matosta ja nojatuolista

 
Kaikki ei kuitenkaan sujunut aivan mutkattomasti. Toinen olohuoneen tauluista ei miellyttänytkään tätä perhettä. He jättivät kokeiluun muitakin taulujani ja eräs toinen, raikkaamman värinen taulu sopi siihen tilaan paremmin. Etukäteen oli vaikeaa hahmottaa, miten taulut sopisivat yhteen. Niistä tuli ehkä liian saman sävyiset, joten tunnelmasta tuli liian raskas. Silloin tällöin tilaustaulujen kanssa käy juuri näin. Joskus luulen tajuavani, mitä tilaaja haluaa, mutten tajuakaan.

Tätä taulua ensin ajateltiin

                                    Tämä tauluun lopulta päädyttiin. Taulun nimi:
                                    Iloinen päivä. Tämä taulu oli asuntomessuilla
                                    Kontiotuotteen talon työhuoneen tauluna.
                                   (kuvattu kännykällä, joten laatu ei paras mahdollinen)              
Keskikerroksessa olevaan makuuhuoneeseen he halusivat taulun, joka sopii Valantin liukuvärjättyihin pellavaverhoihin ja muutenkin makuuhuoneen sisustukseen. Tämä taulu oli asuntomessuilla makuuhuoneen tauluna. Taulun nimi: Onnen aalto.

 
 
Kesäkodin tauluiksi perhe valisi nämä taulut. Kesäkotiin he halusivat koivutaulun ja taulun, jossa näkyy veden heijastuksia. Tästä tilasta sain kuvia, mutta tätä en käynyt paikan päällä katsomassa.

Tämä oli mielenkiintoinen, opettavainen, ihana projekti. Kiitos! ... myös siitä, että sain hyvän syyn käydä muutaman kerran Helsingin seudulla.


 
6 kommenttia

 1. Tuo purjetaulu on kaunis! Olen myös samasta aiheesta maalannut suuren maalauksen, mutta ilta-auringonlaskun väreissä ja sinä on värimaailma pinkki-keltainen-oranssi. Mietin hetken, miksi tuo on jotenkin tutun oloinen. :)

  VastaaPoista
 2. Sulle on Virpi mun blogissa pikkuhaaste - käyhän tsekkaamassa ;)

  VastaaPoista
 3. Kiitos Marika! Mukava haaste. Otan vastaan😊

  VastaaPoista
 4. Aivan kertakaikkisen ihania tauluja. Monta kertaa olen täällä käynyt ihastelemassa:)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos Miikku! Mukava kuulla, että tykkäät. Alanpa seurata sinunkin blogiasi:)

   Poista

Kiitos kommentistasi!