Kaupunkiaiheita ja toivontauluja


Näyttelyn avajaiset olivat maanantaina. Kiitos teille, ketkä olitte mukana! Päivästä jäi tosi hyvä mieli, sillä taidenäyttelyn avajaisissa ja Kivirikon porinapiirissä oli paljon väkeä. Päivän kruunasi ehdottomasti luokkaretkeläisten vierailu! Nopankylän 5-6 luokkalaiset Ilmajoelta olivat luokkaretkellä Seinäjoella. He olivat käyneet uudessa Duudsonit Activity parkissa ( Hauska paikka!) ja tulivat riehumisen jälkeen katsomaan taulujani. Tästä myöhemmin erillinen postaus, sillä he lupasivat lähettää valokuvaterveisiä, kunnes ovat työstäneet näkemäänsä. Jään innolla odottelemaan:)!
 
 
Kivirikko
 
 
 
Viime viikonloppuna sain yhtäkkisen päähänpiston pitää pikkujoulu. Olen jouluhullu, mutta en aloita oikeasti vielä joulunviettoa. Tykkään vain rikkoa arjen harmautta. Perinteisesti kyllä pidämme yhdet varhaiset pikkujoulut ihan vain makustelumielessä ja marraskuussa sitten annetaan mennä ihan täysillä. Kävimme ostamassa jouluisia syöminkejä ja leivontavermeitä, mutta glögiä ei vielä kaupasta löytynyt. Sen valmistimme itse. Laitoimme mustaherukkamehuun jouluisia mausteita ja lämmitimme sen. Toimme kuusen pöydän päähän, sammutimme valot, sytytimme kynttilät ja laitoimme joululaulut soimaan. Tuntui melkein joululta. Maalailin niissä tunnelmissa jouluisia kuvia. Vaikken ole edes päättänyt, painatanko perinteisesti joulukorttimallistoa tänä vuonna. Jos painatan, niin olisikohan tämä yksi niistä?
 
 Tuolla yhdessä asunnossa tunnelmoidaan joulua. Muissa jo nukutaan:)
 
 
Eilen ilalla aloitin monta uutta työtä: kolmea tilaustyötä ja muutamia omia aiheita.  (tilaustöistä kerron myöhemmin) Omat aiheet ovat nyt pääasiassa kaupunkiaiheita ja toivotauluja. Kaupunkiaiheet syntyvät lähestyvästä lomamatkasta (toivottavasti ei tule esteitä). Toivotaulut syntyvät siitä, että kun  tulen  hieman levottomaksi, lukiessani uutisia sodista ja erityisesti silloin, kun sotauutiset tulevat läheltä. Olemme saaneet elää rauhassa ja toivottavasti saamme edelleen. Näissä tauluissa tärkeää on harmonia ja lohdullinen, toiveikas sävy

 

7.-12.10 Seinäjoella vietetään Art & Desing viikkoa. Sitä ajatellen aloitin myös muutamia maalauksia. Klikkaa tästä


 
 
6 kommenttia

 1. Pidän kovasti tuosta toivotaulusta - ja ideasta sen takana. Näitä tarvitaan tänä päivänä!

  VastaaPoista
 2. Voi kuinka hauska idea nuo pikkujoulut! Kohtahan sitä alkaakin saada taas joka tuutista, lokakuussa suunnilleen alkaa jo nykyään kauppoihin ilmestyä joulujuttuja. Mutta näin syyskuussa tuo on aika yllättävä ja hauska idea :-)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Välillä pitää keksiä jotain kivaa ja erilaista arkeen. Ollaan me kerran pidetty huumorilla pikkujoulut juhannuksena. Halusimme yllättää siskoni perheen ja hommasimme kaiken joulurekvisiitan ja joulusyömingit. Kuusi tosin koristeltiin juhannuskukkasin. Lapset paketoivat innoissaan lahjoja serkuilleen. Se oli hauska päivä:)

   Poista

Kiitos kommentistasi!