Visit Mikkeli

Munsta tuntuu, että Mikkeliläiset ovat hauskoja tyyppejä. Laittavat sellaisia nimiä, kuten Kirkonvarkaus. Se on siis alue, jossa asuntomessut tänä vuonna ovat. Oheiskohteiden nimet ovat puolestaan Kenkävero ja Naisvuori. Nimiä, jotka jäävät mieleen ja takuulla niillä on jokin historiallinen merkitys.

Kenkäveeronimen historiasta on monta selitystä. Erään tarinan mukaan entisajan savolaisilla oli tapana panna silloisessa kenkäveron saaressa kengät jalkaansa kirkkoon mennessään ja riisua ne taas kirkosta palatessaan. 

Ennenvanhaan, kirkkoon tultiin usein veneellä. Mikkelin Kirkkopuistossa sijainnut kirkko näkyi kauas. Kerrotaan, että se hävisi venematkalaisilta näkyvistä Kirkonvarkauden sillan kohdassa. Kirkko meni piiloon ja siitä tuli nimi Kirkonvarkaus.

Tarinan mukaan silloisen Mikkelin kirkonkylän vanhimmat naiset kiipesivät Akkavuorelle ja nuoremmat Naisvuorelle nähdäkseen monen kilometrin päässä olevasta taistelusta. 


Olimme Mikkelissä melkein koko perheellä. Kaveriperheenämme oli Metsolassa Riitan perhe.
Majoituimme vaunuinemme Mäntyrannassa. Se on edullinen paikka. Lapsemme viihtyivät hyvin, koska saivat uida ja saunoa. Alueen rakennukset ovat vähän ränsistyneitä, muttei se meitä haitannut. 

Tämä oli pieni, parin yön reissu. Ensimmäinen ilta oli kaunis. Saunoimme, uimme, istuimme nuotiotulilla ja ihailimme järvimaisemaa. Seuraavan päivän satoi aamusta iltaan. Onneksi messujen mediapäivä oli aurinkoinen. Minä ja Riitta tutustuimme messuihin ja perheemme keskittyivät uimiseen.Kaunis kesäilta. Väsyttää, mutta ystävän kanssa on niin kivaa, ettei malta mennä nukkumaan.Hauskojen nimien lisäksi hauskan vaikutelman Mikkelistä antoi Kyyhkylän kartanon Navettagalleria, jossa on Ritva Nurmen taidetta. Tämä paikka oli hupaisa ja innostava. 

Navettagallerian kierrätysmateriaalista tehdyt hahmot ovat hurmaavia. Mehupullot muuttuvat mummeleiksi, lattiaharjat vuohenpääksi. Hauskaa, miten inhimillisiä ovat arjen esineet. Tämä taiteilija näkee kai maailman lapsen silmin. 


Kenkävero on alue, jossa on käsityöläisten puoteja. 


 Täällä tapasimme korujen tekijän Kirsi Mannisen. Hänen Little Big Woman koruilla on tarinansa. Näiden sormusten nimi on Otava, sormuksen kivet muodostavat otavakuvion.
Nämä värikkäät kuosit on suunnitellut Hilge, eli Elisa Hillgen. Hän on sisutanut yhen messukohteen 17, Ainoa Villa Helkan.

 Ihastuin tähän Paula Ruuttusen keramiikkaan. Jokainen kuppi ja kannu on yksilö.

 Samasta tilasta löytyy myös Pauliina Hukkasen kauniita kierrätysmateriaalista valmistettuja koruja. Kalaparkki on yritys joka valmistaa tuotteita kalan nahasta. Näiden tekijä on Ossi Kumpulainen. Aika hauskoja ja tyylikkäitä lompakoita. 

 

 Pauliina Rundgrenin työtila ja tuotteiden myymälä sijaitsee myös Kenkäveron alueella.
Hänellä on myynnissä kauniita koruja ja sisustustavaraa. Tämä hylly on tämän kesän uutuus.
Kotia palatessamme, olen jatkanut tällaista maalausta, jonka aloitin kesäkuun lopulla. Tässä taulussa sain jatkaa järvimaisemafiilistelyjä. 
Jatkoin myös tällaista isoa ( 100x150cm) koivutaulua, joka tulee myyntiin verkkokauppaani, kun sivujen uudistus on saatu tehtyä. Toivottavasti minulla on uudet sivut elokuun loppuun mennessä. 

4 kommenttia

 1. Minua kiinnostaa usein nimien ja paikkojen historia. Juurikin tuo kenkävero. Mistä nimet tulevat?
  Kierrätys- materiaalista tehty taide on kiehtovaa. Täällä sitä taidetta taikoo romu- prinsessa. :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kommenntisi innoittamana lisäsin pätkät nimien historiaa tekstiin, sillä kun juttua kirjoitin, niin olihan ne mun luettava netistä, että mitä tarkoittavat. Mukavia hetkiä taiteen parissa! t. Virpi

   Poista
 2. Hyvältä näyttää maalaukset. :)

  Hmm, pitäisi varmaan joskus pysähtyä Mikkelissä, tulee usein ajettua ohi.

  T: Krista
  http://vuorellakasvavapuu.blogspot.fi/2017/07/kiusaamisesta.html

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos kommentistasi Krista! Ja kiva, että tykkäät maalauksistani. Mikkeli on kiva lomakaupunki. Pitääpä käydä kurkkaamassa sun blogia.

   Poista

Kiitos kommentistasi!