Asuntomessut lähikuvassa

Olin matkalla Mikkeliin. Siinä vänkärinä istuskellessani mietin, että olen menossa mediapäivään. Minun siis oletetaan bloggaavan messuista. Mitähän minä bloggaisin?  Olen kyllä kiinnostunut kauniista, lämminhenkisistä kodeista, mutta ennen kaikkea minua kiinnostaa kauniit yksityiskohdat.

Yksityiskohdat nousevat usein muotoilusta, designtuotteista. Niitä tekevät usein pienyrittäjät. Siitä ajatus siirtyi Facebookin Naisyrittäjien sivustoon. Varmasti tällä sivustolla on niitäkin, jotka ovat tehneet messuille tuotteita ja toivovat, että niitä ihasteltaisiin. Aivan, kuten minä, kun maalasin näillekin messuille taidetta tilauksesta. Toivoin, että tilaajat tykästyisivät maalauksiini, mutta olisin superonnellinen, jos niistä pitäisivät muutkin, kuin talon asukkaat.

Laiton Facen naisyrittäjiin ilmoituksen, jossa pyysin kommentoimaan tai laittamaan yv:tä, jotta tietäisin keiden pienyrittäjien tuotteita messuilta löytyisi. Sain paljon yhteydenottoja. Olin niistä iloinen, mutta kasasin vähän paineita harteilleni. Miten muistaisin heidät kaikki ? Miten löytäisin heidän tuotteensa?   Löysin monta mielenkiintoista desigtuotetta ja tutustuin moneen mukavaan tekijään. Sain jututtaa messuilla useita suunnittelijoita ja muita ammattilaisia. Se teki tästä päivästä erityisen.

Tämä postaukseni on messut lähikuvissa.

(Sisältää paljon linkkejä tekijöiden sivuille.)Tämä kattaus on Pauliina Rundgrenin  käsialaa.


Viisi seuraavaa kuvaa on kohteessa 25 oleva Suomi 100 kohde, joka on pieni myymälä. Sieltä löytyy Mikkeliläisten käsityöntekijöiden tuotteita.Myrskymyrsky tuotteiden tekijä on Jenni Myyryläinen. Jenni kertoi näistä hienoista, rouheista koruistaan, jotka hän valmistaa auton kumista ja alumiinista. Hän vääntää koruihin kaikki rinkulatkin itse.


Minun mielestäni ehkä kaunein koti tällä messualueella on tämä Honkatalojen Ink, kohdenumero 10. Sen sisustuksen on suunnitellut MRS JONES, Jonna Kivilahti.
Kaksi seuraavaa kuvaa ovat tästä kodista. Tämän kodin sisustuksessa on lämpöä.
Kohde nro 2 on Designtalo Pala. sen sisustuksen on suunnitellut Mikko Toppala
Tämän kodin sisustus on mielestäni onnistunut. Se on aika tumma ja sisältää paljon taidetta.Balmuirin Heidi on Pattijoelta lähtöisin, kuten minäkin. Ehkä siksi (tai kai muutenkin) olen ylpeä hänen yrityksensä menestyksestä.

Tämä mansikkalimsa oli todella hyvää. Sitä saimme maistaa Kohteen 25 saunakamarissa. Tämä kohde on Rivitaloyhtiö Ankkurirannan pihasauna ja saunatupa. Tämä kohde oli auki vain mediapäivänä ja avautuu sittemmin asukkaille.  

Muitakin herkkuja saimme maistaa. Monessa kohteessa tarjoiltiin Tertin kartanon tuotteita.


Tertin kartanon tuotteita löytyy messujen erikoisimman ja varmasti käydyimmän kohteen edustalta. Koti nimeltä Wave on arkkitehtitoimisto Mäntylän suunnittelema ja suunnittelutoimisto Pulman sisustama.Rivitalokohteiden rannalta löytyivät nämä hauskat rantatauolit. Ne on suunnitellut Henrik Aschan

Kivat nimikoidut valotiilet on valmistanut  Sannin Helmi. Nämä löytyvät kohteesta 3, Omatalo Ajatus nimisestä kodista.Kohteesta Fiskarhedenvillan Ajaton, kohteesta numero 15 löytyi paljon Muubs:n kalusteita. Tämän kohteen sisustussuunnittelijana on toiminut Adalmiinan helmi, eli Annarina Yöntilä. Tämä koti teki minuun vaikutuksen lämpimillä sävyillään. Seuraavat neljä kuvaa ovat tästä kodista. 

Tämä kodin lamput tekivät minuun vaikutuksen. Muutenkin tässä kodissa on kivoja värejä. Kodissa on myös erikoinen, kaunis keittiö.
Kohde nro 23, Sunhousen Vahvaselkä.
Villa sukka nimisessä, Finlamellin kohteessa oli mukavan näköisiä tuoleja ja muita kivoja yksityiskohtia. Tämän talon pihassa on valtavan iso kasvihuone. Kaksi seuraavaa kuvaa tästä kohteesta. 

Kohteen nro 1, Tunturikoivu 140, vihersisustuksesta vastaa Neiti Neilikka. Tämän kodin on suunnitellut Linda Baki. Minä olen maalannut taidetta tähän kotiin. Taulu on tehty tämän kodin pariskunnan hääkuvan pohjalta. Minusta on hauskaa, että maalauksessa näkyvä naisvuoren vesitorni on messujen oheiskohde.


Toinen taulu on koivutaulu. Kodin nimihän on Tunturikoivu.
Seuraavassa postauksessa messujen oheiskohteesta Kenkäveron käsityöläisten puodeista ja Kyyhkylän kartanon Navettagalleriasta.Ei kommentteja

Kiitos kommentistasi!