Nukke


Minä en pystynyt olla ostamatta nukkea, en, vaikka järki sanoi toisin. Nämä blogivierailut näyttävät tulevan kalliiksi:/. Kamera lähti kerran ihan vahingossa mukaan ja nyt ei ollut aikomuksenani ostaa, kuin korkeintaan muutama pensseli. Olimme siis So - bloggareiden kanssa tutustumassa Suomen Taidetarvikkeeseen.

Hain illan päätteeksi lapsia mukaan valitsemaan kaikkein suloisinta yksilöä. Tai olisi siellä ollut yksi ehkä vieläkin suloisempi. Tämä.Tämän hankinta kuitenkin tyssäsi hintaan ja ehkä vähän siihenkin, että se on niin aidon näköinen, että ajattelin sen säikäyttävän vieraita lojumalla jossain lattialla. Pienimpiä lapsia häiritsi sen aina nukkuvat silmät. Suloinen se on, mutta joku muu saa käydä ostamassa tämän Suomen Taidetarvikkeelta, Seinäjoelta


 .


Tästä tuli meidän vauva. Se näytti jotenkin niin tutulta, vaikkei meidän lapsilla ihan noin tuuhakoita ripsiä ole:)


Nyt sitten tapellaan sylittelyvuoroista.

Kuopuksemme on erityisesti toivonut oikeata vauvaa. Nyt hän ehdottelee, että leikitäänkö koko perhe, että tää ois meijän oikea vauva. Yritämme olla leikissä mukana. Tänään vietimme ristiäiset. Nukke sai nimekseen Aate Johannes.


Lapset kuorruttivat kääretortun kakuksi. Sattui löytymään vielä paketti piparitaikinaa pakasteesta, niin leipoivat kirjaimia.
 

 
 
 
Isosta joukosta jouduimme nukkemme valitsemaan. Kaupassa on monenlaisia nukkeja, tehdasvalmisteisiä ja käsin koottuja (uniikkeja), vauvoja ja vähän isompia lapsia, tuuheahiuksisia ja kaljuja jne.
 
 
 
 
 
 
 
 
Taidetarvikkeelta voi myös ostaa nuken osat ja koota omanlaisensa nuken. Saa valita silmien värin, peruukin ym.Kuka muistaa nämä nuket? Minun siskollani oli tällainen, jota kutsuttiin pesunukeksi. Alun perin nuket ovat tehty hyväntekeväisyystarkoituksessa. Siksi niillä on pienet siivet selässään. Sittemmin näistä on tehty siivettömiä Kiinalaiskopioita.
 
 
Suomen Taidetarvike liike myy mm. posliinimaaleja ja siihen liittyviä tarvikkeita.
Heillä on myynnissä Suomen laajin kalligrafiavälinevalikoima.  
 

 
 Lasitöiden värivalikoima ilahdutti silmää.

 
 
Liikkeen omistaja on Merja Louhivesi.

 
Bloggariystävämme Kalligrafisti Marika Koskimäki-Ketelä on suunnitellut tällaisen ikkukakoristeen. Sitä on myynnissä Suomen Taidetarvikkeella.

Meillä on So-bloggareiden haku käynnissä. Eteläpohjalaiset blogia pitävät voivat hakea mukaan tähän mukavaan joukkoon. Linkki ilmoitukseen tässä.

Ei kommentteja

Kiitos kommentistasi!