Taulu Kärppäkotiin


 
 

 
Reilu kymmenen vuotta sitten oli poikamme ristiäiset. Samana päivänä Kärpät voittivat kultaa. Koko Oulu juhli! Mekin tavallamme; ihailimme vastasyntynyttä ja nautimme vieraittemme seurasta ja lapioimme kakkua. Oli juhlallinen olo kotonamme Oulussa, jossa silloin asuimme. Iloitsimme lapsestamme ja kaupunkilaisten riemu Kärppien voitosta tarttui meihinkin. Se päivä jäi mieleen.

 

Tänä syksynä sain viestillä toivomuksen kahdesta tilaustaulusta jääkiekkoilija Viuhkolan perheeseen. Tämän kerrottuani, poikani silmät syttyivät; Viuhkola! " Mää sitten lähen kuskaamaan näitä tauluja" tarjoutui hän välittömästi. Oululaissyntyisenä hän on vankkumaton Kärppien kannattaja. Poikani hehkutteli ajatusta mielessään monta viikkoa. Miten ovela keino päästä jääkiekkolegendan kotiin! Hän halusi asentaa ruuvit ja rautalangat juuri näihin tauluihin.

Sain aikalailla vapaat kädet näiden taulujen tekoon. Perhe vain kertoi jotain elämästään ja esitti väritoiveet ja siitä lähdimme yhdessä miettimään taulujen aiheita.

Päädyimme siihen, että toinen, isompi taulu, on abstrakti maalaus. Laitoin sen nimeksi "Jään ja tuulen voimaa". Taulun pinta on rosoinen ja värikontrastit voimakkaita. Olen vetänyt siihen rennolla liikkeellä aallon voimaa ja jään pintaa. Taulun pinnassa on reilusti struktuuria.

Toinen tauluista kuvastaa perheen yhteistä rakkautta luontoon, metsiin, metsäpolkuihin. Tämän taulun nimeksi tuli " Metsä- minun mieleni"

Pari viikkoa sitten lähdimme niitä viemään. Pihaan päästyämme poikani hyppäsi kantamaan toista taulua. Palatessaan hänellä oli lappu, jossa komeili Viuhkolan nimikirjoitus. Ja minulla lupa kertoa, kenen perheeseen nämä taulut tulivat:)


 

Jälkeen päin sain viestiä "Taulut pääsivät heti seinille ja ne ovat upeat! Kiitos vielä.:)" ja äskettäin he lähettivät kuvia tauluista seinillään. Kiitos!:)

   
    Tässä kodissa on lämmin tunnelma

   
 

6 kommenttia

 1. Wau, voi vain kuvitella pienen pojan riemun. :) Ja upeita tauluja taas.

  VastaaPoista
 2. Upeita tauluja olet taas tehnyt :) ja voi miten iloinen olenkaan poikasi puolesta - varmasti unohtumaton kokemus hänelle :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos Marika! Oli kyllä mukava kokemus pojalle. Olen saanut hänestä taulujen ruuvaajan:)

   Poista
 3. On kyllä ihanan näkönen koti ja taulut passaa niin hyvin

  VastaaPoista

Kiitos kommentistasi!