Purjeita

                            Taulun nimi: "Huolta vailla"/koko metri x metri, paksuilla kiilapuilla/ myytävänä
 
Pääsin käymään Helsingissä mieheni kanssa kahdestaan. Oli päteviä syitä lähteä, sillä minulla oli monta työtapaamista. Ehdimme silti pyöräillä Marjaniemessä ihaillen ja ihmetellen isoja, mahtavia, osin mahtaileviakin taloja. Pyöräillä Roihuvuoren läpi ja suloisen siirtolapuutarhan ohi Vuosaaren satama-alueelle. Pääsimme tutustumaan Vuosaaren merimieskirkkoon, sen mielenkiintoiseen arkkitehtuuriin. Pääsimme ihmettelemään sataman elämää näköalatasanteelta. Mielenkiintoista!
 
                                            Vuosaaren merimieskirkko näköalatasanteelta
 
 
 
 
                                Hyvää ruokaa ravintola Neronessa
 
 
 
 Pääsimme myös istuskelemaan Esplanaadille, kuljeskelemaan torinrantaan ja Kaivopuistoon sekä päättämään ilta kahvila Regattaan. Kyllä Helsingissä on paljon nähtävää ja tunnelmaa varsinkin kesällä. Mukava katsella kaupunkia kerrankin pyöränselästä. Ihan erilaisia maisemia näimme, kuin tavallisesti. Elokuun lopussa on seuraava työkeikka Helsinkiin. Pitänee silloinkin keksiä jotain nähtävää samalle reissulle. (Ota yhteyttä, jos silloin haluat nähdä taulujani Helsingissä)
 
 
 
 
 
                                           Auto oli pakattu tauluilla. Huom! Pehmuste:)
 
 
Tunnelmallinen Kahvila Regatta
 
 
 
 
 
Työtapaamiseni koskivat tietysti taidetta. Minulla oli tapaaminen Taidepalvelu Saikkosen Marikan kanssa. Vein hänelle lisää tauluja myyntiin. Hän oli ehtinyt myydä jo monta tauluani muutaman päivän aikana!
 
Kävin suunnittelemassa mahdollista tulevaa näyttelyäni, josta kerron myöhemmin, jos näyttely onnistuu.
 
Kävin myös suunnittelemassa tilaustyötauluja ihanaan funkkistyyliseen 70- luvun taloon, joka oli saanut juuri uudet asukkaat ja kokenut läpi perusteellisen remontin. Talon sisustussuunnittelijana on toiminut Kirsi Valanti. (Sama suunnittelija, joka suunnittelin asuntomessujen Kontiotuotteen Laajaranta talon sisustuksen.) Talon sisustus on selkeä ja harmoninen. Tilaustyötauluihin tulee aiheeksi purjeveneitä ja vettä, luontoa ja lapsia. Siis kodin asukkaiden elämän tärkeitä asioita ja muistoja. Väritys tulee kodin muusta sisustuksesta. Tauluihin tulee näiden kuvissa olevien taulujen värejä ja tunnelmaa, mutta taulujen koot ovat isompia.

 
Työn nimi: "Laulu vapaudesta"/koko 65x81/myytävänä

Olen maalannut purjeveneitä intohimolla viimeaikoina.
Ehkä purjeveneisiin liittyy myös ikävä merestä tai merenrannalla olosta. En nauti olla vedessä, enkä veneessä, sillä kehnon uimataitoni ansioista hieman pelkään vettä. Toisille meren aava ja rantojen näkymättömyys ovat nautinto, minulle rannattomuus tuo levottoman olon. Nautin olla rannalla ja katsella veneitä, horisonttia, aaltoja, kiviä ja kaisloja. Tykkään aistia meritunnelmia ja suunnitella uusia maalauksia.

Nämä taulut ovat mielestäni huolettomia, vapaita ja valoisia, mutta ehkä näissä on myös hippunen haikeutta...

4 kommenttia

 1. Oi, tykkään varsinkin tuosta ylemmästä purjevenetaulusta :-) Kivalta kuulostaa teidän retket, vaikka täällä asuu, ei tule käytyä tuollaisissa paikoissa. Sitä jotenkin jumiutuu tähän kotiin. Mutta maanantaina käytiin katselemassa Helsinkiä mereltä päin, siis sellaisella pikkuristeilyllä, ja oli kyllä tosi kiva kokemus! Eli jos joskus mietit ohjelmaa niin siinä yksi vinkki, laiva lähti kauppatorilta ja risteily kesti 1,5 tuntia.

  VastaaPoista
 2. Kiitos vinkistä Lyde! Tiedä, vaikka juuri sitä paattia olisimme katselleet, missä sinä seilasit :)

  Lisääkin vinkkejä saa antaa ja erityisesti vinkkejä kaipaisin kahviloista, joihin voisi pystyttää näyttelyn!

  VastaaPoista
 3. Kauniita tauluja Nyt jotenkin tuntuu haikealta, kun tietää että kesä vääjäämättä jää taakse :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Niin se on. Elokuu, vaikka onkin lempikuukauteni, on aina hieman haikea kuukausi.

   Poista

Kiitos kommentistasi!