Raahen yössä


Kävin tuomassa Raaheen uuteen kotiin taulun, joka oli tilaustyö. Taulussa on merenrantatunnelmaa ja värit ovat otettu kodin sisustuksesta ja ikkunanäkymästä. Halusin taulusta tasapainoisen, rauhallisen ja valoisan. Taulun nimi on Laulu rannalta.
 
 
 
 
 
 Aina, kun käyn Raahessa, on käytävä se pakollinen merenrantakierros. Se tehdään yleensä auringonlaskun aikaan ja kameran kanssa.Veljeni, joka asuu Raahessa, jaksaa ilta illan perään  innostua kuvaamaan rantakiviä, auringonlaskuja ja veden heijastuksia. Hänen kanssaan heiluimme nytkin porukalla, kameroineen. Mukanani olivat myös kaksi vanhinta tytärtäni kameroineen hekin. Merenrantakierros antoi taas uusia maalausideoita.


Kuva
                                Ryhmäselfie;) Tämä kuva Henrin ottama, muut minun ottamiani. 
Heijastuksia


Illalla tyyntyy tuuli

                                           Merimuseo.
Pakkahuoneen museo sijaitsee kulttuurihistoriallisesti arvokkaassa, vuonna 1848 rakennetussa kaupungin tulli- ja pakkahuoneessa, jossa toimi aikoinaan myös merimieshuone. Rakennus on säilynyt lähes entisellään. Yöllä emme tietystikään päässeet sisälle, mutta olen toki käynyt siellä ja käyttänyt lapsiamme siellä myös.

                                          Soveliuksen talo
 
 Raahen museon lähellä on Soveliuksen talo. Soveliuksen talo on Raahen vanhin säilynyt asuinrakennus. Talo edustaa tyypillistä 1700-luvun porvaristaloa. Se on kaksikerroksinen, korkealle kivijalalle rakennettu rakennus, jonka seinät on vuorattu pystysuuntaisella peiterimalaudoituksella. Jugendtyyliin entisöidyssä alakerrassa on museon toimisto Soveliuksen taloon liittyy mielenkiintoinen tarina.

 Johan Sovelius oli rakastunut kadun toisella puolella asuvaan serkkuunsa, Catharina Freitagiin. Nuoripari ei anomuksista huolimatta saanut lupaa avioliitolleen, ei kuninkaalta eikä keisariltakaan ja rakkautensa merkiksi rakastavaiset polttivat iltaisin kynttilöitä ikkunoillaan. Kerrotaan, että Catharina ja Johan teettivät itselleen kynttilänjalat, joissa he päättivät polttaa kynttilöitä aina silloin, kun oikein toisiansa kaipasivat. Kerrotaan, että vielä Johan Soveliuksen kuoleman jälkeenkin talon ikkunasta  on nähty kajastavan kynttilän valon. Tämän tarinan saan kertoa joka kerta lapsilleni, kun käymme merenranta-ajelulla. Tarina
 
 
 
 
 
Raahekierros päättyi veljeni kämpille, jossa saimme katsella hänen taidenäyttelynsä. Hän sekä kuvaa, että maalaa akvarelleillä. Lisää hänen maalauksiaan ja valokuviaan facessa: Heimoart.
 
 
 
 
 
 

6 kommenttia

 1. Täytyykin käydä tuota Laulu rannalta taulua ihastelemassa ihan livenä! :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Ai!? Meillä on siis yhteisiä tuttuja vai olemmeko mekin tuttuja? Minä olen ihastellut leivontablogiasi, mutten tiedä, kuka olet :)

   Poista
  2. Tuttuja , samalta paikkakunnalta kotoisin. Olen tämän kyseisen taulun omistajan nuorin tytär! :)

   Poista
  3. Ompa hauska juttu:)! Kiva tutustua tätäkin kautta

   Poista
  4. Niin se tämä nettimaailmakin on pieni. :)

   Poista

Kiitos kommentistasi!