Kiitän kirkkaudesta päivän


Olen viettänyt alottajaisiltoja ja lopettajaisiltoja. Aloitellut siis uusia tauluja ja viimeistellyt toisia.


 

Tässä yksityiskohtia taulusta, joka on vielä keskeneräinen. Taulu saa tunnelmansa vaaleista kesäöistä.

Taulu sai ajatuksensa Lapin lasten laulusta (en nyt muista, kenen runoilijan sanoittama)

..."Kiitän kirkkaudesta päivän loiston, kiitoksen annan suven valkeoista öistä..."
 

Olen saanut mahtavia tilaustöitä. Olen niistä valtavan kiitollinen! Saan opetella piirtämään tai maalaamaan uusia aiheita, joita en olisi ehkä tullut maalanneeksi koskaan ilman kehotusta. Viime joulunaikaan maalailin koiraa monta viikkoa. Mielestäni taulusta tuli onnistunut (Täällä) .Tänä keväänä puolestaan olen opetellut maalaamaan hevosia.

  
 Tässä vaiheessa tämä taulu on nyt. Se ei ole vielä ihan valmis. Alan epäillä, että opin maalaamaan vielä muotokuviakin. Omia lapsiani olen katsonut niin kauan, että osaan heidän piirteensä jo tavallaan ulkoa, joten maalaamistani lapsista tulee usein vahingossa lasteni näköisiä. Luulen kuitenkin, ettei kärsivällisyyteni kuitenkaan tule kasvamaan niin paljoa, että alkaisin muotokuvia maalaamaan. Se on niin ylitarkkaa työtä. Pienen pieni harhainen pensselin veto muuttaa nenän pystystä lättänäksi.
 
 
ps. Ystäväni Riden  Metsolan kannel blogissa taidenäyttelyni
 
 
 
 
 
 
 

4 kommenttia

  1. Oi, kivalta näyttää! Tuleeko kesäaiheinen taulu meille tutuksi? ;) Olet sä uskomaton taiteilija, kun tuollaisia hevosiakin maalaat! t. A

    VastaaPoista
  2. Kyllä A, teitä ajatellen olen tätä vaaleaa maalannut:) Laitan sulle lähiaikoina sähköpostilla koko taulusta kuvan kommentoitavaksi.

    VastaaPoista
  3. oooh. ihaillen täällä. hevoset ovat niin vaikeita...hienosti sulla on noissa liikettäkin! kesäyössäkin on juuri oikea tunnelma. ihania!

    VastaaPoista

Kiitos kommentistasi!