Joutsenlampi - Kalajoen loma-asuntomessut

Kävin parin päivän reissun Kalajoella. Loma-asuntomessualueella oli pressipäivät, joten toimittajia pyöri alueella melkoinen lauma. Olin esittelemässä kohdetta numero 8,  nimeltään Joutsenlampi. Se on pieni kodikas loma-asunto.

On aina mukavaa ja mielenkiintoista tutustua uusiin ihmisiin. Taiteilijan yksinäisiin työpäiviin tällaisen päivät ovat virkistävä poikkeus. (vai voiko sanoa, että yksinäisiin, jos on monta ipanaa ympärillä:), mutta sanotaanko, että työkaverittomiin päiviin)

Loma-asunnon rakennuttaja Outi Suorsa teetti asuntoonsa minulla taulun, johon hän toivoi tunnelmaan Tšaikovskin Joutsenlampi teoksesta. Outi halusi teettää taulun leukemiaan kuolleen poikansa muistoksi. Taulu symbolisoi pojan lähtöä, haikeaa kaipuuta, mutta myös elämän jatkuvuutta ja toivoa. Taulun värit on valittu kodin muusta sisustuksesta: auringonlaskun oranssia, hiekan ja kullan väriä, valkoista, mustaa ja ripaus turkoosia. Juttu Outista Eeva lehdessä


Ruokailutila, vilpola

                                             Asunnosta löytyy myös muita taulujani.

Talossa on muutakin taidetta: Heikki Ulvin lasitaidetta ja Panu Turusen suunnittelema, Outin pojan kirjoittamalla runolla varustettu, Skaalaikkunoiden ulko-ovi. Talon tekstiilit ovat Hilkka Reposelta, Haukiputaan Pentikiltä ja kalusteet Iskusta ja Vepsäläiseltä. Talossa haluttu panostaa erityisesti kattoon, siinä on kaunis, käsityönä valmistettu, Vaskiseppien konesaumattu peltikatto. ( tämä ei ole maksettu mainos:)

Kesällä loma-asuntomessujen aikaan olen joinakin päivinä esittelemässä tätä kohdetta. Kerron myöhemmin, mitkä päivät olen paikalla. Tervetuloa messuille Juhannuksen jälkeen!

4 kommenttia

 1. Hei, eilen löysin blogisi hakusanalla "keltainen keinutuoli" tarkoituksenani tuunata omani uuteen väriin. :) Ja tänne päädyin. Aivan upeita maalauksia sinulla. Kunhan saan kiikkustuolini maalattua, haluan sille ehdottomasti kaveriksi taulun sinulta. Eilen kyllä löysin linkittämäsi nettikaupan sivuilta upean koivurunkoja ja ripaus keltaista -taulun. Mukavaa kevään jatkoa sinulle! Minä lähden nyt maaliostoksille. :)

  VastaaPoista
 2. Hei, huippuhauska kuulla! Tästä kommentista saan voimaa tähän sekasotkuiseen aamupäivään😊

  VastaaPoista
 3. Todella kaunis taulu ja koskettava tarina taulun takana <3

  VastaaPoista
 4. Kiitos Johanna! joo, tämä tarina antoi ihan omanlaisensa tunnelman taulun tekemiseen. Pyrin luomaan siitä haikean, kauniin ja toiveikkaan.

  VastaaPoista

Kiitos kommentistasi!