Vesalla ;)

 Minulla on nyt blogissani muutaman postauksen sarja kesätärpeistä Lakeudella. Houkuttelen siis sinua kauempana asuva kesäreissulle Etelä -Pohjanmaalle ja sinua lähellä asuva harrastamaan kotiseutumatkailua:). Viimeksi houkuttelin Farmariinjoka on tänä kesänä Seinäjoella. Ja tänään......"Lähtäänkö Vesalle? " - Meidän lapset kysyvät näin aika usein. Se tarkoittaa, että mennäänkö Keskisen Kyläkauppaan. He haluavat lähinnä pomppimaan. Siellä on nimitäin kiva sisäleikkipuisto. Keskinen on melkein naapurissa, vajaan tunnin matkan päässä meiltä.


Tällä kertaa olin minä, joka kysyin perheeltäni tämän tutun kysymyksen, sillä meidät kutsuttiin testaamaan yö keskisen karavaanarialueella Onnelassa. Tiesivät meidän olevan karavaanareita ja reissaavan isolla porukalla. Tavallisesti aloitamme karavaanarikautemme jo huhtikuussa. Toukokuun lopulle on kertynyt jo useampi reissu. Tämä kylmä ja työteliäs kevät on pitänyt vaunun katoksen alla pitkään. Lienee muillakin sama juttu, sillä näytti siltä, että kaikki Suomen karavaanarit olivat päättäneet lähteä juuri nyt Onnelaan. Noh, tuo viikonloppu oli joillekin pidennetty helatorstain takia ja Keskisellä oli sekä Miljoona Kirppis että Atrian Koko kansan Grillijuhla. Onneksi meille oli varattu paikka, sillä alue oli täynnä. Kaikki eivät päässeet Onnelaan, mutta Keskisen parkkiksellakin on sujuvaa yöpyä. Tämän kesän aikana tulee alueelle lisää vaunupaikkoja, joten sitten sinne mahtuu yöpymään yli 300 vaunuilijaa. Kyläkaupan Karavaanarialueen paikkoja ei voi varata etukäteen. Paikkoja myydään sitä mukaan, kun niitä vapautuu.


Olemme kierrelleet paljon karavaanialueita eri puolella Suomea. On helppoa sanoa, että tämä on yksi parhaimmista. Ensinnäkin suurperheiselle merkitsee paljon se, että Onnelassa yöpyy 20e:lla. Monella muulla karavaanarialueella perusmaksun lisäksi tulee jokaisesta henkilöstä lisämaksu. Tällä kertaa emme yöpyneet ihan koko sakilla, sillä kaksi vanhinta oli Ruotsissa ja kaksi muuta tyttöä yöpyivät Tuurissa ystäviensä luona.

Hintaan kuuluu myös sauna, joka lämpiää kesäisin joka ilta. Osa porukastamme kävi saunomassa. Uimaankin olisivat aikoneet (hrrrr), muttei hoksattu ottaa uimakamppeita mukaan. Tällä alueella on ihan sopivat tontit, ettei ihan kyljessä ole kaverin vaunu. En itsekään stressannut meistä lähtevää meteliä. Eikä sitä tainnut lähteäkään. Simahtivat ipanat aikaisin ja nukkuivat hyvin.  Karavaanialueen pieni leikkipuisto oli ihan meidän vaunun vieressä. Kiipeilyteline täyttyi hetkessä meidän tenavista ja keinuvuoroja jouduttiin jonottamaan. Onneksi kaupan pihapiirissä ja kaupan sisällä on ihan huiput leikkipaikat. Pihalla on Muumipuisto ja sisällä kaksikin isoa leikki- ja pelialuetta lapsille ja isille tai ainakin siellä niitä oli paljon.


 

 Pitihän ne nämäkin härpäkkeet hommata.Miljoona Kirppiksellä oli valtavan paljon myyjiä. Kylmä sää ja vihmova sade haittasivat vähän tunnelmaa. Miljoona Kirppis on aarteiden etsijöiden unelma paikka. Siellä oli myynnissä lähinnä keräilytavaraa, kuten hienoja astioita, vanhoja leluja, -tavaroita, kirjoja. Vähemmän oli vaatteiden myyjiä. Jostain syystä tuli fiilis, kuin olisi jossain ulkomailla torilla. Vain lämpö puuttui. Myyjiä siellä oli todella paljon ja asiakkaita myös. Miljoona Kirppis tulee uudestaan elokuussa, eli 19.8.  Paikkavuokra on vain 10e ja alue on iso, 5mx5m. Kirppis on aito kirppis, sillä siellä saa myydä vain vanhaa tavaraa.

  Jälkkärijätski Ravintola Onnenkivessä
Kyläkaupan Tivoli on tänä kesänä entistä pidemmän jakson Tuurissa, 23.6. - 11.8.  Kun meille tulee kesävieraita kauempaa, on perinne viedä heidät tivoliin.


 
Keskisen tapahtumakalenteri


Yhteistyössä Lakeudelle.fi kanssa.

Ei kommentteja

Kiitos kommentistasi!