Retkipäiviä ja tilaustauluja rakkaista

Eskarilaiset aloittivat kesälomansa tänään. Heillä on takanaan huippu vuosi. Olemme iloinneet heidän kanssaan kaikista kivoista jutuista ja retkistä, mitä ovat tehneet. Molemmat tytöt kypsyivät vuoden aikana koululaisiksi, oppivat lukemaankin.  Alkuun molemmilla oli opettelua aamuheräämisten kanssa, sillä ovat saaneet koko ikänsä eskariin asti herätä aamuisin omaan tahtiin (vanhempiensa lailla ovat aamu-unisia).

Tällaisen kampauspäivän jälkeen he tulivat kotiin aivan erityisen iloisina. Olivat käyneet parturikampaajaopiskelijoiden luona laitattamassa hiukset ja menneet sitten syömään ravintolaan oikein pitkän kaavan kautta.Olemme saaneet viettää muutamia hitaita päiviä. Olen nauttinut niistä. Olemme ehtineet tehdä vähän retkiäkin.


 Olen saanut erittäin mielenkiintoisia tilaustöitä. Sellaisia hyvin henkilökohtaisia, jotka ovat herättäneet minussa tunteita. On ollut mukava maalata näitä tauluja pihalla. Olen maalannut rauhassa ja pitänyt haahuilutaukoja. Kaikkiin näihin tauluihin tilaaja on toivonut läheisiä,  rakkaita ihmisiä.

Alla oleva taulu on lahja lapsilta vanhemmilleen. Haastavaa oli tämän maalaus, sillä yritin saada hahmoista vähän näköisiä sanallisen kuvailun perusteella. Aivan vieraita nämä ihmiset minulle. Lähetin kymmeniä kuvia taulun tilaajalle maalauksen aikana: "näyttääkö 5 vuotiaalta tytöltä jne".
Haastavaa, mutta innostavaa oli maalata tämä. Kuvan ottamisen jälkeen muuttelin vielä vähän taulua, mutten muistanut ottaa enää kuvaa.Tämän " Muistoissa"- tilaustaulun lähetin tänään matkaan. Taulu toivottiin muistoksi edesmenneelle rakkaalle.Tämän taulun tilaajat kuvailivat minulle vähän lapsiensa luonnetta, jotta osaisin sijoittaa heidät tauluun tekemään jotain. Taulusarjassa on onnellinen kesäpäivä, kesämökin pihapiiri ja kaikki lapset vielä lapsia. Samaiseen kotiin tuli vielä neljäskin taulu (kuva alla).
Saunamökkimme edistyy. Minä olen maalaillut sen seiniä.  Vois luulla, että mökin maalaaminen sujuu minulta, mutta yllättävän hankalaa on maalata tasaista jälkeä. Puuduttavavan yksitoikkoistakin. Onneksi tätäkään ei tarvitse tehdä yksin. Kaikki isoimmat lapset ovat jollakin tavalla mukana rakentamassa. Pienimmät lapset huolehtivat siitä, että saan maalaustaukoja. Kukin vuorollaan on äidin palvelusta vailla.
Tilasimme hirsimökin Savon talo ja kalustolta. Tuosta yrityksen sivuille:  ST Loghomes.

1 kommentti

  1. Ihanat kampaukset työt ovatkin saaneet♥ Tuo "Muistoissa" taulu ON ihana. Pidän siitä kovasti ja varmasti tilaajakin tykkää!

    VastaaPoista

Kiitos kommentistasi!