Terveisiä sateesta ja auringosta

Pimeää, mustaa ja märkää. Meinaa vetää suunpieliä alaspäin. Mutta joulu on tulossa! Ei hanget korkeat nietokset, mutta joulutunnelma, kynttilät ja hyvä tahto.
Taulujen jouluissa on lunta.
 
 

Itämäen talossa pääsin joulutunnelmaan. Ehdin pysähtyä. Väkeä saapui iltaan mukavasti. Itämäen talo jo itsessään on niin joulutunnelmainen. Pihalla vihmova vesisade unohtui hirsiseinien sisällä, takkatulen loimussa. Tuvan täytti laulu. Aurinko paistoi sisälläni.

 
Minun aikani on kulunut tilaustöitä tehdessä. Olen saanut maalata mukavan erilaisia aiheita. Tämä oli haastava, mutta erityisen mielenkiintoinen ja hauska aihe. Taulun tilaajan halusi tauluunsa elämänsä kodit. Näin syntyi iloinen kylä. Tämä ei kylläkään ole viimeisin kuva taulusta. Nyt huomaan, että jatkoin vielä vähän tätä ja en muistanut kuvata. Saanen ehkä jonain päivänä tästä kuvan, kun se on päässyt seinälle.

 
 
 
 
Tilaustöiden ohessa olen maalannut muutaman muunkin taulun. Kun ajelin yks päivä Tampereelta kotiin, näin matkalla joutsenparven. Matkustavatko jouluksi etelään? Maalailin sitten pari joutsentaulua.
 

 
 
Vanhimmat tyttäreni ovat olleet jo monena vuonna Torikeskuksen maalaismarkkinoilla myymässä taulujani. Tänä vuonna itselleni tuli siihen saumaan liian monta menoa ja ehdin jo perua osallistumisemme. Tytöt olivat kuitenkin sitä mieltä, että se kuuluu jouluperinteeseen. Sitä ei voi perua. Saimme onneksi vielä pöydän, tosin yläkerrasta, kun tavallisesti olemme (tai tytöt ovat) olleet katutasossa. Tänä vuonna maalausten, korttien, printtien, kalentereiden lisäksi myynnissä on Nuorten yrittäjien, Korttikuja23:n postikortteja. 

Maalaismarkkinat järjestää Seinäjoen maa- ja kotitalousnaiset. Linkki: Torikeskuksen maalaismarkkinat 12.- 13.12 la klo 10-16 ja su klo 11-16.

Kirjoitin tämän postauksen eilen illalla veden vihmoessa ikkunoihin. Tänään paistoi aurinko hetkisen aikaa. Sillä on uskomaton voima!

Ei kommentteja

Kiitos kommentistasi!