Kesäyö

 
 
 
Kesäyö

 Kentillä kasteisilla
hämärä käy yli maan.
Valkea niittyvilla
vielä on valveillaan
katsoen kummissansa
kuinka rukoukseen
kaikki kukkien kansa
kumartui hiljaiseen.
Kuusen latvasta ääni
pienoisen huilun soi
Minäkin kumarran pääni.
Minunkin sisälläni soi.
 
 Aaro Hellaakoski
 
Taidenäyttelyni Seitsemisen luontokeskuksessa kuvaa kesäyön tunnelmaa. Sitä, kun istutaan hiljaa ja kuunnellaan luontoa ja ihmistä siinä vierellä.  Olen pyrkinyt saamaan tauluihin sen tyynen, kiireettömän, satumaisen tunnelman, minkä voi kokea kesäyönä ja olla onnellinen. Taulut ovat osin abstrakteja tunnelmatauluja, osin enemmän esittäviä luontoaiheita. Useassa taulussa keijukaiset ja peikot ovat heränneet kesäyöhön tai varhaiseen aamuun.


 
Valitsin juuri tähän Seitsemisen näyttelyyn tuon Aaro Hellaakosken "Kesäyö" runon. Runo on minusta erittäin kaunis. Tämä runo on soinut usein mielessäni, kun olemme olleet Seitsemisen kansallispuistossa. Olemme usein saapuneet sinne yöaikaan ja ihmetelleet kesäyön tunnelmaa.
 
Tällä kertaa mukanani Seitsemisessä oli osa lapsistamme sekä minun vanhempani, jotka auttoivat näyttelyn pystyttämisessä. Kiersimme Luontokeskuksen pysyvän luontonäyttelyn, jonka jälkeen menimme Koveron torpan pihapiirin.
 
 
                              

 
 
 


Koveron torppa piharakennuksineen on mielenkiintoinen paikka. Oli kiva, kun vanhempani olivat mukana, niin he osasivat kertoa erilaisista entisajan esineistä ja työtavoista meille. Koveron torpalla on myös työntekijöitä pukeutuneena vanhanajan asuun. He osaavat kertoa talon ja esineiden historiasta.

 Lampaita saa Seitsemisessä paijata ja syöttää. Me pääsimme seuraamaan hauskan vauhdikasta lampaiden siirtoa toiselle laitumelle. 


 

 


Juttu Seitsemisestä viime kesältä täällä 

 

7 kommenttia

 1. Onpas taas niin huikeita tauluja! Olet kyllä etevä maalaileen! Ihana tuo vanha pihapiiri kaikkine tavaroineen! Iloa sinne teille kaikille! Tuuppa käymään Huvituksessa, kun ajelet kotimaisemissa! -Ride-

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Moneen kertaan yrittänyt vastata, mutta joku tässä mättää, kun ei näy. Kiitos Ride:) Onkohan Vuokko siskoni joskus käynyt Huvituksessa? Muistelen, että olisi ihaillen kertonut siitä.

   Poista
  2. Kyllä on käynyt, joten sinulla opas omasta takaa! Tervetuloa! -Ride-

   Poista
 2. Silloin tällöin muistan blogisi ja piipahdan.. nyt piti ihan merkki jättää vierailusta, kun ei voi kuin ihailla ihania taulujasi :)

  VastaaPoista

Kiitos kommentistasi!