Taidenäyttelyn avajaiset Hampurissa

Meidän kesä alkoi Saksan matkalla. Kävimme pystyttämässä taidenäyttelyni Hampurin Suomalaiselle merimieskirkolle. Saksaan päästyämme kävimme ensin pystyttämässä näyttelyn ja vierailimme välillä Saksan sukulaisilla ja palasimme taas Hampuriin taidenäyttelyni avajaisiin.
 
Aloitan reissukuulumisten kertomisen vähän käänteisesti avajaisista ja seuraavassa postauksessani kerron matkan reitistä ja käyntikohteista.
 
 
 
Tämän näyttelyn hommasi merimieskirkon eläkkeelle jäänyt talousjohtaja Ville Nieminen. Hän osti minulta tauluja ja oli puhunut tauluistani Hampurin merimieskirkon johtajalle. Sain kutsun tulla pitämään näyttelyä ja tein sen todella mielelläni. 
 
Näyttelyn nimi on " Meren ja tuulen voimaa!"
Valitsin meriaiheisia, kaupunkiaiheisia ja enkeliaiheisia taulujani tähän näyttelyyn. Monet tauluista maalasin juuri tätä näyttelyä varten.
 
 
Olimme mukamas valmistautuneet Saksan ruuhkiin. Meidän oli määrä matkustaa Bönenistä Hampuriin, eli 300km matka moottoritietä pitkin, jossa saa ajaa lähes koko ajan 120 km/h. Päätimme ottaa varman päälle ja lähteä ajelemaan jo puolen päivän maissa, vaikka avajaiset alkoivat vasta klo 18. Olin ajatellut mennä hyvissä ajoin laittamaan avajaistarjoilut valmiiksi. Mutta mitäs me maalaiset ruuhkista ymmärrämme. Matkan varrelle sattui pari tietyöpätkää ja niinpä nökötimme jonossa useamman tunnin. Myöhästyimme näyttelyn avajaisista onneksi vain muutaman minuutin. Onneksi näyttelyvieraat olivat malttaneet jäädä odottelemaan meitä.


 
 
Jännitin avajaisia etukäteen, mutta lakkasin jännittämästä välittömästi, kun saavuimme kirkon pihaan. Vastaanotto oli todella sydämellinen. Vietimme lämminhenkiset avajaiset. Taulutkin herättivät kiinnostusta ja keskustelua. Muutamasta taulusta tehtiin jo varaus, josta olin aivan valtavan iloinen.

 
 
 
Kerroin avajaispuheessani, miten olemme tehneet saman matkan Turusta Tukholmaan tanskan läpi Saksaan 16 vuotta sitten mieheni perheen kanssa. Olimme silloin rakastunut nuoripari. Olen maalannut tauluja niistä tunnelmista, esimerkiksi tämä taulu " kahden",  johon en ole kuvannut meitä, vaan sen tunnelman: huolettoman rakkauden, kun kaikki on valoisaa ja vaaleanpunaista. Vieläkin sellaisen tunnelman voi saavuttaa aika-ajoin. Taulu kuvastaa yhteistä matkaa ja tähän tauluun olen halunnut tuoda lomatunnelmaa.  Toisaalta otin mukaani taulun  "Sinäkin päivänä tuuli", joka kuvastaa myös rakkautta. Rakkautta, joka kestää ne tuulisetkin hetket, ajat.

 
 

 

 


Lahjoitin merimieskirkolle korttejani. Tuotto menee kirkon hyväksi.
 
 

 

                      Hampurin merimieskirkon erikoisuutena on hauska puhuva papukaija.


Oli mielenkiintoista tutustua Hampurin merimieskirkkoon. Viime kesänä saimme tutustua Vuosaaren merimieskirkkoon. Mihinkähän merimieskirkkoon seuraavaksi?

Kirkko on Saksassa asuville suomalaisille kuin koti, jossa he tapaavat toisia suomalaisia. Kirkolla on monenlaista toimintaa ja tilaisuutta. Siellä myydään jonkin verran suomalaisia tuotteita ja syöminkejä. Hampurin merimieskirkolla voi myös yöpyä. Me yövyimme tällä reissulla merimieskirkolla yhden yön. Nukuimme oikein makeasti!

Tästä linkki Merimieskirkon facebook sivuille.


 

4 kommenttia

 1. Vau! Hieno saavutus, onnea siitä ♥ Mutta eipä tuo ole kummakaan että taulusi leviävät ulkomaille asti, on ne vaan niin kauniita :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos Hannele! Olen tästä tosi iloinen, vaikkei tämä sinänsä mikään saavutus olekaan.

   Poista
 2. Taulusi ovat niin tunnelmaa täynnä.
  Suosittelen Lontoon merimieskirkkoa. Teemme usein reppureissuja omalla perheellä ja Lontoon merimieskirkolla on aina hyvä olla.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos! Hyvä idea! Lontoossa en ole vielä koskaan käynytkään.

   Poista

Kiitos kommentistasi!