Ristiäislahjoja

 
Olen saanut kunnian maalata useita ristiäislahjatauluja. Kaikista en ole valitettavasti muistanut tai ehtinyt ottamaan kuvaa. Usein ristiäislahjaksi on ostettu tai teetetty enkelitaulu, toisinaan kettu-, keiju-, tai peikkotaulu. Monesti taulu on saanut aiheensa vauvan nimestä (jos se on etukäteen ollut tiedossa).
 
 

 
 
 
 
 
 
 

Tämän taulu on tilaustyö vauvan mummolta. Taulun tilaaja oli jutellut etukäteen vauvan vanhempien kanssa, että minkä tyyppisen maalauksen he haluavat. 
Vauva syntyi joulun alla ja on tuonut ja tuo varmasti valoa koko perheen elämään, kuten vauvoilla tapana on. Mietin tätä maalatessani, miten voimakkaana joulunkin kokee silloin, kun on saanut pienen nyytin syliin.
Tämä vauva sai nimensä luonnosta, joten halusin vihjata taulussa hänen nimeensä. Taulun tilaaja toivoi, että maisemassa näkyisi viitteitä vauvan kotomaisemaan, mutta myös hänen molempien vanhempiensa lapsuusmaisemiin. Taulun nimeksi tuli " Tyttönen tervehtii aurinkoa" Tämä taulu on aika pieni. Koko 20x50cm.Tämän on tilaustyö ristiäislahjaksi pienelle pojalle. Taulun koko 70x70cm
 Minkähän nimen hän mahtoi saada:)?Tämä on ristiäislahja kummilta pienelle pojalle. Tämän lapsen ristiäiset olivat jo viime keväänä.Varpaat ja sormet ovat oman lapseni. Kuvat ovat neljän vuoden takaa.

4 kommenttia

 1. Olipas samaa aihepiiriä sinun postauksesi kuin omanikin. Meillä oli lapsenlapsen ristiäiset sunnuntaina ja niitä jälkimaininkeja tuolla omassa blogissani käsittelin. Tuo oma taulu onkin henkilökohtainen lahja pienelle. Juuri juttelimmekin kummilusikoista ym. perinteisistä lahjoista, jotka jäävät tummumaan kaapin syövereihin ilman käyttöä. Pitääpä painaa korvan taakse...<3

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. No, niimpä näytti olevan. Onnea mummollekin ja enkeleitä pienen vauvan elämään

   Poista
 2. Virpi, vastaukseksi kysymykseesi, "Kuutti"-pojan nimeksi tuli Viljami Eeli Johannes :)

  VastaaPoista

Kiitos kommentistasi!