Kihlajaisista markkinoille


Aurinko


Aivan aluksi täytyy pahoitella. En osannut arvioida joulukorttimenekkiä ja usea malli on loppuunmyyty. En viitsinyt teettää lisää, kun korttisesonki on niin lyhyt. Olen joutunut myymään eioota, mikä on harmittavaa.


Eilen vilahti aurinko. Ihan pienen hetken vain, mutta vilahti kumminkin. Yksi pikkutytöistämme mietiskeli, että on ihan sellainen ilma, että tulee hamppari mieleen. Minä auringosta innostuneena ymmärsin heti vihjeen ja kävimme syömässä roskaruokaa. Olimme liikkeellä jo aamusta, sillä oli 2 ja 4 vuotiaiden neuvolakäynnit. Seinäjoen kirjastolla oli tonttuaskartelupaja, joten kävimme sielläkin. Kuvassa on meidän tyttöjen tontturivi. Seinäjoella on aivan erityisen ihana kirjasto. Siellä on kiva käydä lasten kanssa.

Tilaustauluja

 
Viime viikonloppuna olimme Oulussa ja Raahessa. Oli monta hyvää syytä.


Vein tauluja: Ensin lähtivät kyydistä taulut, jotka olen esitellyt täällä.

Liminkaan lähti tämä ja toinen taulu, jossa oli kuvattuna hevosia. Hevoset ja raviurheilu on tämän perheen tärkeä harrastus.  Hevostaulun unohdin kuvata ihan valmiina, joten sen kuvaa en voi laittaa, mutta...

tämän toisen, isomman taulun kuva on tässä. Sen nimi on elämän onni. Se kuvastaa toivoa, merta, valoa, elämän onnea, johon kuuluu tyyynet ja tuuliset veet. Taulu on iso, 80x150cm. Saanen myöhemmin kuvan taulusta seinällä, niin näkee koon paremmin.
 


 
 
 

 
 
 
Ouluun kahteen eri kotiin nämä:


 
Tämä taulu tulee olohuoneeseen. Siihen toivottiin kuvattavan seesteistä, onnellista olotilaa. Taulun koko 60x160cm.
                                         Tyttö ja iloinen perhonen
                                         Tämä taulu tulee pienen tyttösen huoneeseen.
                                         Taulun koko 65x80cm


Hiimailua ja kihlajaiset


 
Viikonloppu oli hyvin tunnerikas. Kävin katsomassa rakasta sukulaistani sairaalassa. Surin hänen tilannettaan ja iloitsinkin. Hänen huumorinsa oli tallella, joten tuli välillä valoisakin olo. Hiimailin kaupungilla. Kävin mm. Musiikki Kullaksella, jonne on aina päästävä Oulussa käydessäni. Ostin mm. Sofia Magdalena kuoron levyn: Omenankukkia. Ostin myös siskoltani tämän Lintujen joululaulu levyn, jota kuuntelimme automatkalla ja se on nyt soinut kodissamme.
Tytöt kävivät moikkaamassa toripolliisia, mutta minä en tarjennut. Torinrannassa tuulee aina. Kävimme tietysti katsomassa myös Stokmannin jouluikkunan.

Juhlimme ihanan parin kihlajaisia sekä itsenäisyyspäivää laulaen
syöden ja jutellen.
Hyvä taide luo hyvää tuulta. Kävelimme tuulessa ja sateessa kaupungilla. Liukastelimme jäisillä, märillä teillä. Kengät kastuivat ja emme meinanneet löytää oikeaa bussipysäkkiä (onnikkapysäkkiä Oululaisittain). Yhtäkkiä huudahdin: Kattokaa! Kaikki pysäkillä olijat kääntyivät ihmeissään katsomaan. Olin tarkoittanut vain hihkaista tytöilleni, että hoksaavat kääntää päänsä, sillä huomasin niin ihanan ja hauskan patsasjonon. Jonon etupäässä istui tämä poika. (Muita kännykällä räpsimiäni pimeitä kuvia en viitsi julkaista)


 Maalaismarkkinat torikeskuksessa


Ensi viikonloppuna on  Jouluiset maalaismarkkinat Seinäjoen Torikeskuksessa. Minulla on yhteispöytä Tuulihattujen kanssa. He myyvät omia leivonnaisiaan ja mun tauluja(enimmäkseen enkeleitä ja tonttuja). Maalaismarkkinat on meille jo vuosien perinne. Odotettu tapahtuma, johon minä en ole vielä koskaan osallistunut. Tytöt ovat halunneet hoitaa tämän tontin ja tienata joulurahojaan. Sitä paitsi olen kai jo kertonut ujoudestani omien töiden edessä. Minussa ei ole oikein torimuijan itsevarmuutta.

Minä aion käydä lauantaina myyjäisissä Seinäjoen seurakuntatalolla- ihan ostoksilla. Haen perinteisesti ainakin lanttu- ja porkkana ja maksalaatikot sieltä. Viimeisin näistä ei ole mielestäni joululaatikko, mutta mieheni mielestä ehdottomasti on, joten aina se on meidän joulupöydässä.

 
 
ps.  Aiheesta sivuun, mutta kun joulusyömiset tulivat mieleen, niin meidän aaton joulupöytään tulee tänäkin vuonna jouluhalko. Tällä kertaa sen sisällä on  pähkinäsuklaalevitettä ja lakkahilloa. Kertokaapa muita ideoita joulun kahvipöytään. Olemme saamassa joulupäivänä sukulaisia Turusta, joten olisi kiva keksiä jotain uutta...

6 kommenttia

 1. Oonkin syksyn aikana kuullut kehuja Seinäjoen kirjastosta monelta suunnalta! Osa niistä liittyi meidän luokan kirjastoprojektiin, ja meille suositeltiin käyntiä Seinäjoella mutta eipä ehditty kuitenkaan. Meillä on kotikotona ollut aina maksalaatikkoa, mutta omassa perheessä sitä ei mieskään ole kaipaillut ja ite en voi sietää :D Se onkin ainoita ruokia jotka jää minulta syömättä! Mukavaa viikonloppua sinne, sehän vähän lupaili että voitais luntakin saada :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Seinäjoen kirjasto on käymisen arvoinen paikka. On hieno päältä ja sisältä! Minä en erityisemmin pidä mistään joulun laatikoista, mutta joka joulu niitä maistelen nimeksi:). Mukavaa viikonloppua! Toivotaan, että lumiennusteet pitävät paikkansa.

   Poista
 2. "Torimuijaksi" oppii, olet vain oma itsesi, se riittää. Sun työt puhuu kyllä puolestaan, voit ylpeänä edustaa itseäsi. Hyviä markkinoita! Minäkin olin ensin tulossa Torikeskukseen mutta meillä on täällä omalla kylällä Lasiateljeen joulumarkkinat niin sinnepä sitten kun on melkein naapurissa. :) Täällä päin taitaa maksalaatikko olla perinne, meillä ei sitä syö kuin koira ja itse tykkään porkkanalaatikosta ja mummon makaronilaatikosta(lihaton ja hieman makea). Kahvipöydässä enemmän suolaista kuin makeaa, vaikka mies on himoleipuri.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos ja hyviä markkinoita sulle! Tuo Torikeskuksen markkinajuttu on kiva, mutta turhan kalliit pöydät. Minä olen valitettavasti makean perso, joten enemmän tulee mietittyä joulupöydän herkkupuolta. Toki erilaiset salaatit maistuvat myös, mut laatikot eivät niinkään.

   Poista
 3. Hyvä että korteilla on ollut kysyntää. Harmi, minua jäi kiinnostamaan tuo hevosaiheinen taulu, itsekkin kun olen raviurheiluperheestä- ja suvusta. Tuo tyttö ja iloinen perhonen on kaunis!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos! Ehkä saan kuvan joskus hevostaulusta tännekin. Hevoset eivät ole minulle helppo aihe maalata, mutta mielenkiintoista oppia uutta:) Niin ja mun pitäis laittaa sulle postiakin...

   Poista

Kiitos kommentistasi!