Työtilani
 Työtilani on pieni, ahdas ja sekasotkuinen. Rakastan sitä! Ihailen kyllä järjestyksen ihmisiä ja toisinaan päätän alkaa sellaiseksi, mutta toistumiseen epäonnistun. Olisi kätevää löytää heti etsimänsä, mutta olen tottunut etsimään ja löytämään. Löytämään joskus sitä, mitä en etsinytkään ja se tekee elämästä jännittävää.

Toisinaan epäjärjestelmällisyyteni aiheuttaa ristiriitoja perheessämme. Mieheni on järjestyksen ihminen, mutta työtilani sotkuun hän ei puutu. Ei, vaikka se on kotimme näkyvimmällä paikalla, suoraan olohuoneesta. Hän tietää, että tarvitsen sekasotkuni. Hän alkaa huokailla vasta siinä vaiheessa, kun taulut ja maalit alkavat hivuttautua olohuoneen puolelle, keittiön puolelle ja aulaan... Toisinaan käy niin. Jos on paljon tauluja kuivumassa ja en enää mahdu työtilani (jota kutsutaan hienosti Taidehuoneeksi) puolelle. Lapsiamme joskus harmittaa, kun he eivät löydä tietä kirjakaapille. Äidin taulut ovat vallanneet sinne tien ja nojaavat itsepäisesti kirjakaappia vasten.

Muualla kodissamme tavarat ovat suunnilleen siellä, missä niiden pitääkin. Siivoilen kotia pitkin päivää, sillä lapsemme ovat perineet joitakin äitinsä ominaisuuksia. He keksivät kaiken aikaa tekemistä, josta tulee järjetön sotku.

 
Esimerkiksi, kun äiti maalaa, voi tehdä kodinhoitotilasta retkipaikan....

4 kommenttia

 1. Hah :D Muksut kyllä keksii leikit joissa leikkimisen jälki näkyy. Meillä mies nykyään enää vähemmän sanoo sekasorrosta ..oonkin yrittäny taltuttaa kaaosta viemällä tavaroitani esim leikkimökkiin :D Siitä lapset ei kyllä tykkää :D

  VastaaPoista
 2. Kyllä keksivät! Meidän lapset piirtävät, maalaavat, leikkaavat, liimaavat, teippaavat joka päivä. Ja kehittävät tärkeitä taitojaan siinä, mutta kukaan ei ole vielä oppinut siivoamaan jälkiään ilman kehotusta, eikä aina kehotuksen jälkeenkään:) Olen kuitenkin päättänyt sen, etten kesken leikkien ala muistuttelemaan siivouksesta, kun siinä latistaa leikin tunnelmaa.

  VastaaPoista
 3. :D Ihanan ja lohdullisen kuulosta, nauraa hörähtelin täällä itsekseni. Minullakin on taipumus kaaokseen ja jälkikasvulla myös, vaikka yritän kamppailla sitä vastaan ja saan äkkinäisiä siisteyspuuskia ja saatan raivata kodin hirveällä vimmalla tip top kuntoon. Mutta eipä se siinä koskaan kauvaa pysy..

  VastaaPoista
 4. Tuttuja minulla myös tämä hirveällä vimmalla raivaukset. Joskus saattaa vimma olla päällä useamman päivän ja silloin on hetken aikaa kaapeissakin armeijan meininki:)

  VastaaPoista

Kiitos kommentistasi!