Maaliskuussa juhlitaan

Maalikuun aurinko herättää minut ja varmaan monet muutkin iloon ja eloon. Maaliskuu herättää muistoja, sillä elämässäni on ollut monta merkittävää maaliskuuta. Maaliskuu tuo meille mieheni kansa yhteisiä muistoja rakastumisesta. Emme vielä seurustelleet, joten rakastumisen lisäksi koin myös tuskaa ja ahdistusta. Kun asfaltti alkaa paljastua, ojan vedet virrata ja talitintit laulella, muistan ne ajat, olot ja onnen. Huhtikuu oli jo meidän yhteinen kuu.

Palaan niihin muistoihin maalatessani tämän tyyppisiä rakkaustauluja. Näissä tauluissa on jo huhti- tai toukokuu tai tunnelmallinen elokuu. Niihin tunnelmiin voi onneksi päästä hetkittäin yhä arjenkin keskellä.


Tällaisista fiiliksisitä syntyi myös tämä taulu, joka on  Sisustus Ilona (tuosta linkki blogiin) bloggarin kotona.


Maaliskuussa muistelen myös useamman lapsemme syntymää ja vauva-aikaa. Saimme kolmannen lapsemme, ainoan poikamme maaliskuussa ja siitä kahden vuoden päästä maaliskuussa taas tytön. Synnytyksen jälkeen, kuten rakastuessakin kaiken aistii voimakkaammin. Mielessäni maaliskuu on täynnä aurinkoa ja lintujen laulua. Vatsa on poissa ja loppuraskauden stressi, että milloin hän syntyy, miten synnytys menee jne. Nautin vauvasta ja elämä tuntuu valoisalta. (jos ei lasketa niitä öitä, joita joutuu valvomaan itkevän vauvan kanssa.) 

Muutamien vuosien päästä maaliskuussa saimme kaksosvauvat. Olin olut pitkää sairaalassa ja vahdannut ikkunasta koivun runkoja. Olin huolissani siitä, että vauvat syntyisivät liian aikaisin. Kun vihdoin oli turvalliset viikot ja vauvat syntyivät. Valloittivat minut ja koko perheen. Kaikki oli hyvin. Sen maaliskuun aurinko paistoi kirkkaammin, kuin milloinkaan ennen.

Muutamien vuosien päästä tästä maaliskuussa syntyi yritykseni Keltainen keinutuoli.

Nyt on siis aikaa juhlien!
Onko sinulla muistojen maaliskuita?ps. Vaasalaiset huhtikuussakin juhlitaan:
kahvila Ylikiva täyttää 3 vuotta ja viettää taiteellisen aamupäivän
lauantaina 1.4.2017 klo 11-13.
Ihania vohveleita, taidetta, elävää musiikkia,
Tervetuloa koko perheellä!
1 kommentti

  1. Ihania maaliskuisia muistoja sinullakin. 😍
    Itsellänikin tähän kuukauteen kuuluu herkkiä ensirakastumisen muistoja, vauvoja ja huhtikuun alun kihlat ja seuraavan huhtikuun häät.

    Ihanaa muistojen ja herkistymisen aikaa!

    VastaaPoista

Kiitos kommentistasi!