Sain kirjeen

Sain tänään kirjeen. Se oli ihan käsin kirjoitettu. Ei ole jokapäiväistä se. Kirjoittaja oli toiseksi nuorin tyttäremme, eskarilainen. Istui pitkään keittiön pöydän ääressä ja keskittyi. Kuului vain vaimeaa mutinaa. Sitten hän hymyili voitonriemuisasti ja ojensi kirjeen. Siinä luki:

"HEI ÄITI. OLETIHANA JA KIVA ÄITI.
NYT TÄMÄ KIRJE ON VALMIS"

Tulin valtavan iloiseksi. Tarvitsin sen. Sillä viime päivinä olen kuullut muunkinlaisia adjektiiveja isompien lasten suusta (esim. outo, näin yhden mainitakseni).
Mahtavaa huomata, miten iloinen lapsi on uudesta taidostaan lukea ja kirjoittaa. Se on meille vanhemmillekin joka kerta iso, iloinen asia. Toisaalta tuli myös haikeakin olo. Enää on yksi luku- ja kirjoitustaidoton tässä talossa. Hänkin jo kovalla innolla opettelee kirjaimia. Aavistan, etten tule enää saamaan montaa näin hellyttävää kirjettä. Jokainen näitä on kirjoitustaitonsa alussa kirjoittanut. Onneksi olen niitä säilyttänyt, sillä myöhemmin niitä ei ole pahemmin tullut.
Joulun ajan olen lomaillut kaikista maalaus- ja toimistojutuista ja oleillut perheeni kanssa. Mukavaa, leppoista, mutta välillä tukalaa ja riitaisaa. Saunamökkimme valmistui juuri aatoksi, joten pukki tuli tänä vuonna saunatupaan. Mökistä olen valtavan onnessaan! Vihdoinkin se saatiin valmiiksi. Minun osuuteni mökkiin on hyvin vaatimaton. Olen maalannut seiniä ja ikkunan pieliä ja hoitanut muuten arkiaskareet, että mies on pystynyt rakentamaan. Nukkekotikin valmistui jouluun

Nyt olen taas aloittanut maalaamisen täydellä höyryllä. Eilen sain singreerata ensimmäisen kerran 2017. Tuntuu juhlalliselta kirjoittaa aina uusi vuosi ensimmäisen kerran tauluun. Tällainen tuli vuoden ensimmäisestä taulusta. Aloitin sen tosin jo viime vuoden puolella.Tämä taulu tulee kotiin, josta olen nähnyt useita kuvia instagramissa. Erittäin tyylikäs koti ja hienoja kuvia. Laitan linkkiä, kun taulu on kotiutunut. Taulu kuvastaa vuoden vaihteen tunnelmia. Silloin, kun tulee mietittyä uutta vuotta, että mitähän se tuo tullessaan. Usvan keskeltä hahmottuu jotain. On toivomus valoisasta vuodesta.

Tämä maalaus on nyt työn alla. Tästä myös juttua ja kuvia myöhemmin. Innostavaa!
Tämä vuosi tuonee tullessaan muutamia mukavavia uusiakin juttua ja yhteistyötä.
Muutama taideilta ja näyttely on myös tulossa. Ensimmäinen näyttely alkaa jo 9.1. Tuusulassa, Hotelli Gustavelundissa. Tätä näyttelyä odotan, sillä olen pitänuyt aiemminkin täällä näyttelyn ja se oli tosi kiva kokemus! Paikka on mitä ihanteellisin mun tyylisille tauluille. Näyttely päättyy helmikuun viimeinen päivä. Jossain vaiheessa järjestämme Gustevelundiin taideillan tai -aamun.
2 kommenttia

 1. Oi, miten suloinen kirje! Siinäpä ne tärkeimmät :) Olette kyllä olleet ahkeria saunamökin rakentajia. Meillä rakennettiin autotalli, mutta se ei vielä ole valmis. Teimme vähän samaan tyyliin, että Jouko rakensi ja minä huolehdin muusta.

  Onnellista vuoden jatkoa koko perheellenne!

  VastaaPoista
 2. Ihana kirje, säilyttämisen arvoinen. <3

  Ja ihanan "saunamökki" vai lieneekö ihan "Saunahuvila"?! :)

  Onnellista uutta vuotta ja maalaamisen iloa! <3

  VastaaPoista

Kiitos kommentistasi!