Taidetta lasten kanssa


Iloitsen, että minulla on vielä tuo yksi kotityttö.  Hänen kanssaan on mukava porista, ihmetellä elämää ja tehdä kaikenlaista. Toisinaan maalaamme yhdessä, mutta ehdimme tekemään kaikkea muutakin...


Tosin, usein meillä on vain kaksi hiljaista tuntia, kun jotkut koululaiset lähtevät kympiksi ja ekat pääsevät jo kahdeltatoista. Seurani kai kuitenkin on aika kuivaa, kun kuopus ehtii toisinaan kysellä, että milloin koululaiset tulevat.

Vastikään meillä oli pari vähän erilaista päivää. Olimme tekemässä eskarilaisten kanssa joulukorttiprojektia. Viime vuonna taiteilimme myös eskarilaisten kanssa tauluja ja painatimme niistä kortteja. Kortit menivät todella hyvin kaupaksi, joten eskarilaiset saivat tehdä monta retkeä tienaamillaan rahoilla. Minä tykkään niin kotona kuin kouluelämässä, että esim. reissuille tienataan itse rahaa, näin retken arvo tuntuu suuremmalta ja samalla saadaan vaivihkaa yrittäjyyskasvatusta.


Tänä vuonna taulujen aiheet olivat tontut ja ketut. On hyvä, että on monenlaisia taidetuokioita. Toiset ovat vapaampia ja toiset ohjatumpia. Nämä taulut tehtiin ohjatusti, kuitenkin niin, että jokainen sai tehdä omanlaisensa. Jaoimme lapset eri tiloihin niin, että kerrallaan oli vain 2-3 lasta tekemässä.  Lasten maalatessa tontuille nuttuja ja ketulle turkkia, aikuinen seisoi vieressä märän paperin kanssa, joten saimme pyyhittyä ylimenevät maalit heti tuoreeltaan. Minä vahdin, etteivät lapset päässeet ilottelemaan väriseoksilla, ettei sävyistä tulisi likaisia. Olemmehan tekemässä nyt tuotteita myyntiin;).


Tauluista tuli aivan ihania, yhtä ihania, kuin itse eskarilaiset. Heistä tuli het kerralla kavereitani.  Näissä tauluissa on iloa ja persoonallisuutta.

Tauluista tulee taidenäyttely viikoiksi 47-49 Seinäjoen kirjastoon.
Kortit tulevat myyntiin Niemistön eskariin Seinäjoelle lähipäivinä. Minäkin voin näitä välittää. Korttien tuotto menee eskarilaisten retkiin.
Huomenna kuopuksella on hoitopäivä. Minä aion laittaa omat joulukorttimallit painoon. Vuosikalentereita odottelen jo...ps. Monta mukavaa, innostavaa tilaisuutta tulossa:

Taideilta Itämäen talolla 8.11, joululauluesityksiä, yhteislauluja, taidenäyttely ja kakkupöytä.
Pop up joulugalleriani Torikeskuksessa 28.11- 4.12
Kaapelin joulu Helsingissä 9.-11.12

Sydämellisesti tervetuloa!

2 kommenttia

 1. Aivan mahtava projekti! Ihanaa, ettei kellään jäänyt harmia töhryistä tai sotkuisista väreistä, vaan kaikki saivat onnistua. Varmasti muistavat tuon projektin vielä aikuisinakin. Sulla on kyllä taitoa vaikka mihin!

  Kun meidän kuopus oli ainoana kotilapsena, hän aloitti "Millon koululaiset tulee?" -kyselyn jo 10 min. sen jälkeen kun koulu oli aamuisin alkanut :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos Pauliina<3! Niin se on, että äiti ei osaa leikkiä yhtä innostuneesti, kuin toinen lapsi ja yksin leikkiminen on kivaa vain pienen hetken ajan.

   Poista

Kiitos kommentistasi!