Korjaa se

 Kaupallinen someyhteistyö Lakeuden Etapin Korjaa.se- palvelun kanssa. 

 

 

 

 

 

Turkista taannoin ostetut pannualuset hehkuvat mustaa taustaa vasten. Hymyilyttää. Otan monta kuvaa ja lähetän perhewhatsappiin. Saan monta peukutusta vastaukseksi. Alan siivota keittiötä, sitten olkkaria, kohta kuuraan jo työtilaani. Teen sen siitä ilosta, että meillä on nyt keittiössä kaunis pöytä. 

Sain viestiä somessa:com:lta, että olisiko minulla jokin esine tai kaluste, jonka haluaisin korjata ja sitten somettaa siitä. Ajattelin ensin, ettei meillä taida mitään olla, mutta, kun selasin, mitä yrityksiä Korjaa.se sivustolta löytyy, olisin keksinyt monta korjattavaa. Korjaa.se on Lakeuden Etapin, eli jätehuollon tarjoama verkkopalvelu, joka yhdistää rikkinäisten tavaroiden omistajat ja paikalliset korjaamisen ammattilaiset. Korjaa.se toimii Eteläpohjanmaan Lakeuden Etapin alueella. Myös Pirkanmaalla ja Kymeenlaaksossa on omat jätehuollon Korjaa.se palvelut. Korjaa.se:n tavoitteena on ehkäistä jätteen syntymistä. Sen tavoitteena on kannustamien kestävään kuluttamiseen, eli hoksauttaa, että tavaran korjaaminen on vaihtoehto rikkinäisen pois heittämiselle ja uuden ostamiselle. Sen tavoitteena on tehdä korjaaminen mahdollisimman helpoksi. Korjaa.se -palvelun kautta löytyy korjaajia polkupyörille, soittimille, tietokoneille, kodinkoneille, koruille ja vaatteille. Itse löysin sen kautta alueellamme toimivia yrityksiä, joita en aiemmin tuntenut. 

Huomasin, että listalla yritys Ad and Wood Workshop niminen kuortanelainen yritys, joka kertoo korjaavansa ja päivittävänsä vanhoja ja rikkinäisiä kalusteita. Tajusin, että nyt on vuorossa kauan aikomani keittiön pöydän korjaus kauniimmaksi.  Ad and Wood Workshop lupaa sivuillaan, että jokaisen työn - tuolin korjauksesta hotellin kalusteasennuksiin - on täytettävä teknisesti ja visuaalisesti asetetut laatuvaatimukset. Ad and Wood Workshop tekee siis yrityksille ja yksityisille mittatilauksena mm. keittiön ja pesutilojen kalustuksia, huonekaluja sekä keittiökaapistojen päivittämiset. Sen toimintaan kuuluu myös sisustustyöt, maalaukset ja listoitukset.

Keittiön pöydän kanne vaihdattaminen on ollut aikomuksenani viimeiset 12 vuotta. Olenkohan kärsivällinen vai saamaton? Ehkä asia on jäänyt myös siksi, kun en ole osannut päättää, mitä toivon sen ruman kannen tilalle. Pöytähän tuli meille sillä ajatuksella, että se on väliaikainen ratkaisu, kun oikea pöytä oli vuokra-asunnon vajassa homehtunut.Mieheni osti sen tilalle pöydän koulun huutokaupasta. Ehkä hän on lusikoinut pinaattikeittoa juuri tämän pöydän ääressä 90-luvulla ja sittemmin opettajana ollessaan. Tiedättehän ne pöydät, joita ennen oli kouluissa, sellaiset vihertävän keltaiset ikilevypöydät, jotka oli helppo pitää puhtaana ja joiden kannen alle sai tuolit kätevästi nostettua. Sen ansiosta lattia on helppo sitten siivota. Siksi kait pöytäkin sai meille jäädä. Jakkaroista olen aina tykännyt. Niissä on vaneriset istuinosat ja rautajalat, ne perinteiset, viehättävät koulujakkarat.


 

Olen vuosien varrella monesti miettinyt, minkä ratkaisun keksisimme. Olen miettinyt uuden pöydän ostamista, mutta useammin vanhan pöydän maalaamista tai päällystämistä. Nyt olin päättänyt, että kansi vaihtuu, mutten vielä millaiseen, niin Ad and Wood Workshopin Pasi ehdotti, millainen kansi olisi hyvä ja suhteellisen edullinen. Laitoin kuvia pöydästä ja tuoleista ja keittiöstämme. Hän ehdotti mustaa 24 mm vanerikantta, jotta se sopisi hyvin tuolien kanssa. Arvostan, että hän antoi ehdotuksensa, sillä en oikein itse osannut päättää, millainen pöytä meille sopisi. Puun värinen olisi ollut ehkä liian valju, kun tuolit ovat myös puun värisiä, mutta vanhoja, joten olisivat erinäköisiä pöydän kanssa. Lattia on maitolakattua tammiparkettia. 

Arkisin pöytä on ollut meille sopivan kokoinen, mutta viikonloppuisin ja juhlissa pöytä on tuntunut aina hieman liian kapealta sitä katettaessa. Vävyehdokkaitakin on jokunen tuotu pöytämme ääreen, joten heitä ajatellen toivoin uudelle pöydälle myös lisää pituutta:) 

 


 

Pöydän entiset mitat 70x220cm ja nykyiset 80x250cm. Tämän kokoisen kannen saa noin 200-300 eurolla. Pöydän kanneksi siis valittiin 24mm vanerilevy. Se hankittiin Vaneripaikasta Alavudelta. Ad and Wood Workshopin Pasi hioi sen pinnan ja käsitteli useampaan kertaan mustalla petsillä, ja vahasi kolmeen kertaan luonnonöljyvahalla. Pöydän kansi on rehellisen musta, mutta puunsyyt näkyvät. Toivoin, ettei kannen musta taittaisi vihreään, kuten usein vahalla käsitelty puupinta saattaa taittaa. Nyt se on niin moneen kertaan käsitelty, ettei keltainen kuulla mustan läpi. Vanerinen pöydän kansi ei ole yhtä helppohoitoinen, kuin ikilevyn kansi, mutta meitä ei haittaa, jos elämän jäljet näkyvät pöydässä. Sain myös neuvon käsitellä kannen silloin tällöin öljyllä esim. Osmo Colorilla, värittömällä tai mustalla.  


Pasi oli hionut kaikki tuolien pidikkeet, joten pöytä näytti kauttaaltaan ihan uudelta. Olen tyytyväinen, ettemme ostaneet uutta pöytää vaan korjautimme tämän vanhan meille sopivammaksi. Aion jatkossakin miettiä yhä tarkemmin, mitä esineitä tai kalusteita voimme korjauttaa sen sijaan, että heitämme pois. 

 

Olen myös todella tyytyväinen Ad and Wood Workshopin palveluun ja voin todellakin suositella tämän yrityksen palvelua. Maanantaina Pasi haki pöydän kotoamme ja nyt torstaina toi takaisin ja kiinnitti kannen jalaksiin täällä meillä. Pöytä on tyylikäs! Tähän pöytään en taida liinaa laittaa, kuin suurimmissa juhlissa.

 

LINKIT:


Korjaa.se

Lakeuden Etappi

Ad and Wood Workshop

Vaneripaikka

somessa.com
Ei kommentteja

Kiitos kommentistasi!