Tauluja Jyväskylän asuntomessuille:)!


Minulla on ollut (ja on edelleen) muutamia hiljaisia haaveita.  Yksi  vähän lapsellinenkin haave on ollut, että saisin Seinäjoen asuntomessuille 2016 jonkun tauluistani  johonkin  messutaloon. Tämä haave toteutuikin etukäteen ja monenkertaisesti! Minulta on pyydetty taidetta sekä Kalajoen Loma-asuntomessuille (josta olen jo kertonutkin) ja peräti kahteen Jyväskylän asuntomessukohteeseen.

Jyväskylän asuntomessukohteet, joita pääsen ”tauluttamaan” ovat Kontiotuotteen hirsitalo ja Lammi kivitalo.( jälkimmäisestä lisää myöhemmin) Kävin tänään viemässä tauluja Kontiotuotteen taloon. Talo on ihana! Siellä on lämmin ja harmoninen tunnelma. Talon sisustussuunnitelman on tehnyt Kirsi Valanti ja talo on kalustettu hänen suunnittelemillaan kalusteilla. Talon emännällä on myös tyylikäs sisutusmaku ja olen ymmärtänyt, että hän on vaikuttanut sisustukseen paljon. 

Talo on sisustettu sillä ajatuksella, että se olisi eläkeläispariskunnan koti, jossa lastenlapsille olisi oma huone. Minulla tuli tästä talosta sellainen olo, että tässä talossa puhutaan hiljaisesti ja kauniisti. Istutaan isossa kodikkaassa olohuoneessa ja jutellaan. Välillä kutsutaan vieraita tai laitetaan juhlat pystyyn ja istutaan juttelemaan keittiön pöydän ääreen, nauretaan ja syödään hyvin. Tämä talo on muuten myynnissä.

Taloon jäi peräti 8 maalaustani!

Kuvissa taulut ovat suunnilleen niillä paikoilla, johon ne on ajateltu, mutta paikat saattavat vielä muuttua. Lattialla olevat siirtyvät aikanaan seinille.


 

Eteisaula
Halaus
 
 
 
Olohuoneen ja keittiön taulut:
"Valoisa päivä satamassa" ja "saan laineitten riemun" (Kaarlo Sarkian runosta)
 
 
 
 
Koskikarataulu päätyi lastenlastenhuoneeseen

 
 
 
 
 
Kaunis olohuone!
 
 
 
 
Onnen aalto

"Puunto pilven, johon päivä hukkuu" (Eino Leinon Nocturnosta)
 
 
 


Työhuoneen taulu: "Iloinen päivä"

 
Olohuoneen taulu: " Laulu hiljaisuudesta"
(tälle hyllylle tulee astioita, kukkia...)
 
 
Ja lopuksi hätäinen kuva talosta ulkoapäin (auton ikkunasta, kun räntää vihmoi)
 
 


Samalla reissulla vein yhteen ihanaan kotiin suuren taulun.  Täytyy kyllä sanoa, että oma koti näyttää erittäin vaatimattomalta näiden reissujen jälkeen, mutta minähän en harrastakaan sisustamista ja sitä paitsi, eikö taiteilijan kodissa saakin olla väriä ja kaikki vähän sinnepäin;)  T

Tästä taulusta kerron myöhemmin lisää ja laitan kuvia sen tekemisen vaiheista. Se on tähän asti isoin maalaamani taulu. Se on 245x60cm, joten oli työnsä rehata se autoon ja jouduin toimimaan oikeana silmänä kuskilleni. Kuskini, ystäväni kävi sovittamassa pukua, jonka hän teettää Jyväskylässä Ateljee Iina nimisessä liikkeessä.

Toisesta Jyväskylän messukohteesta kerron myös myöhemmin, kun on enemmän, mitä kertoa. Sen voin kuitenkin jo sanoa, että molempiin kohteisiin tulee aika erityyppiset taulut.

Ja muistakin haaveistani ehkä joskus...

19 kommenttia

 1. Ihana onnen aalto... Näitä pääsee siis kesällä näkemään livenä :)

  VastaaPoista
 2. Vau! Nuo pitää päästä näkemään paikan päälle!

  VastaaPoista
 3. Hyvä Virpi! :) Eihän sen oman kodin tarvikkaan olla kuin sisustuslehtien sivuilta, pääasia että ite viihtyy ja tuntee olonsa kotoisaksi. Hienosti näyttää nuo taulut noihin tiloihin sopivan.

  VastaaPoista
 4. Vastaukset
  1. Näin on. Pitää olla haaveita ja tavoitteita. Toiset toteutuvat, toiset eivät. Iloitsen nyt tästä!

   Poista
 5. Mahtavaa päästä näkemään kesällä taulujasi livenä!
  Minttu

  VastaaPoista
 6. Tuo "Puunto pilven..." - taulu on upea; tosin niin ovat kaikki! Onnittelut unelman toteutumisesta ja oikein hyvää pääsiäistä sinne!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos! On aina erityisen mukava kuulla, että juuri mistä taulusta joku tykkää. Hyvää pääsiäistä!

   Poista
 7. Upeita tauluja sinulle! Tein postauksen kohteesta ja mainitsin myös teoksesi: http://modernistikodikas.blogspot.fi/2014/05/asuntomessut-2014-kontion.html

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Oi, kiitos! Pitääpä käydä lukemassa ja linkittämässä!

   Poista
 8. Munkin blogissa on kontion talosta esittelyä ja taulujen tekijää etsiessä löysin blogiisi :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos tiedosta! Piti heti käydä katsomassa. Hyviä kuvia!

   Poista

Kiitos kommentistasi!